Hlavní obsah

Rozkaz zněl jasně, vyhrát za každou cenu! Hronek ho trefou proti svým bleskově splnil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nervozita už se dala v Ďolíčku krájet. Fotbalisté Bohemians 1905 na úvod jarní části podlehli v Teplicích a čtyři kola po sobě prohráli, takže od barážových příček je dělil jediný bod. Neporazit doma ani Zlín, situace už by byla kritická. Rozkaz tedy zněl jasně, vyhrát za každou cenu! „Jakkoliv, ale hlavně se chytit,“ netají hrdina zápasu Petr Hronek.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Petr Hronek z Bohemians se raduje z gólu.

Článek

Ševci mají smůlu. Na startu jara je zastavil covid, po karanténě začali trénovat až ve středu. A na Bohemce je porazil jejich bývalý hráč, který právě ze Zlína do Ďolíčku přestoupil.

„Naší akci jsme soupeře docela roztrhali. Moje zakončení vyplynulo ze situace, naštěstí jsem zvolil dobré řešení," líčí Petr Hronek pro O2 TV Sport.

Jeho gól z 5. minuty všechno vyřešil. „V příštím kole hrajeme na Slavii, potřebovali jsme se před derby uklidnit. Jakkoliv, ale hlavně se chytit. A vyhrát!" netají Hronek, že rozkaz zněl jasně.

„Po neúspěšných zápasech, ať už na konci podzimu nebo minulý týden v Teplicích, jsme byli trošku pod tlakem. Proto jsem rád, že jsme zápas zvládli," přidává se trenér Luděk Klusáček.

Klokanům vytrhl trn z paty bleskový gól.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Hráči Bohemians se radují z gólu.

„Pomohl nám výborný vstup do zápasu. Kromě branky jsme měli i další příležitosti. Zamáčkli jsme Zlín a pak už se nám při vedení hrálo líp," kvituje kouč.

„Jediné, co mě mrzí, je, že jsme nedokázali vedení navýšit, abychom si pro výhru došli ve větším klidu. Takhle jsme se až do závěru strachovali. I když Zlín neměl moc příležitostí, hodně nepříjemná byla hlavička v závěru," poukazuje Klusáček.

Zároveň přišel o dva zraněné útočníky. „Chramostova absence bude zřejmě dlouhodobější. Puškáč by měl být brzy v pořádku," avizuje kouč.

Reklama

Související témata: