Hlavní obsah

Roztáhl se a zachránil výhru. Na Spartě se Vorel nevytáhne, týmu ale věří

Po závěrečném hvizdu sudího Batíka mu spoluhráči mohli děkovat. Během bitvy s Libercem vytáhl několik dobrých zákroků, ten nejdůležitější si ale Vojtěch Vorel schoval na samotný konec. Ve třetí minutě nastavení vyrazil brankář Českých Budějovic střelu Nečase zblízka a zachránil mužstvu tři body.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Brankář Vojtěch Vorel z Českých Budějovic v utkání proti Liberci neinkasoval.

Článek
Fotogalerie

„Určitě jsem se při této situaci zapotil nejvíc. Vypadl balon někde na hranici penalty a já se jenom roztáhl a doufal, že mě protihráč někde trefí," oddechl si po výhře 1:0 gólman Dynama, které právě v nastavení přišlo před týdnem o tři body v Olomouci. „Vorlis nás dneska podržel, ale jak se od nás minule štěstí odklonilo, teď nám bylo přáno," připomněl trenér Jihočechů David Horejš.

Vorel vychytal druhou nulu v sezoně, byť byl ke konci duelu ošetřován. „Trochu cítím sval, malinko mi v něm píchlo. Teď se ale cítím fantasticky," líčil jeden z hrdinů nedělního odpoledne. „Určitě to není jenom o jednom hráči. Předvedli jsme na hřišti týmový výkon a já jsem k němu asi taky nějak přispěl," pronesl skromně.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Zleva Imad Rondič z Liberce a brankář Vojtěch Vorel z Českých Budějovic.

V Budějovicích bylo v týdnu rušno. V klubu skončil generálně sportovní manažer Martin Vozábal, jehož nahradil Tomáš Sivok. Bývalý skvělý stoper přišel Horejšovu partu v pátek povzbudit přímo do kabiny.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Zleva Pavel Novák z Českých Budějovic a trenér David Horejš slaví výhru nad Libercem.

„Jestli nám přinesl štěstí, to ví Bůh. Připravovali jsme se na každý zápas stejně. Změnu jsme zaznamenali, ale naše práce je hlavně na hřišti. Od ní jsme hodnocení," tvrdí muž, který hostuje v Budějovicích ze Sparty. V příštím kole, kdy se Dynamo představí právě na Letné, tak bude mezi tyčemi chybět

„Jestli mě to mrzí? Nepřemýšlím nad tím. Prostě takhle je to nastavené a nic s tím neudělám. Čas využiju tréninkem a budu připravený zase na další zápas," prohlásil Vorel. Před soubojem s vysokým favoritem však nevede poražanecké řeči. Dynamo navíc se Spartou po svém návratu mezi elitu ještě neprohrálo.

„Je to velký soupeř, ale minulou sezonu to tam kluci zvládli a já věřím, že to zvládnou zase," pokyvuje gólman, jehož tým má po pěti utkáních na kontě sedm bodů. „Není to hodně ani málo. Je to prostě tak, jak to je. Doufám, že tohle vítězství nás posune velkým způsobem dopředu," dodal Vorel.

Reklama

Související témata: