Hlavní obsah

Rychlé vedení Zlína, pak po Procházkově hrubce komplikace. Závěr jsme zvládli zkušeně, těší Vrbu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na remízy s Baníkem a v Jablonci navázali ve třetím utkání jarní části první ligy domácí výhrou 2:1 nad Teplicemi. Fotbalisté Zlína se radovali v nejvyšší soutěži z plného bodového zisku poprvé od 16. října loňského roku. Premiérové vítězství na lavičce Zlína mohl oslavit kouč Pavel Vrba.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Filip Balaj ze Zlína se raduje z gólu.

Článek
Fotogalerie

„První půle byla z naší strany velice dobrá. Rychle jsme vedli 2:0 a ještě jsme trefili tyč a břevno. Směrem dopředu jsme odvedli proti Teplicím velmi dobrý výkon. Cestu k vítězství jsme si pak ale zkomplikovali zbytečně inkasovaným gólem po chybě Procházky při rozehrávce. Ve fotbale se občas takové věci stávají, avšak tak zkušenému borci by se to za stavu 2:0 rozhodně přihodit nemělo. Měl situaci zvládnout mnohem líp. Zvlášť když měl dost času balon odehrát," vytkl kouč Ševců Pavel Vrba kapitánovi svého týmu.

Tepličtí měli v záchranářské bitvě po snížení sice míč častěji na svých kopačkách, avšak Zlíňané je do žádných stoprocentních příležitostí nepustili. „Trochu jsem na lavičce trnul, ale závěr utkání jsme zvládli velmi dobře. Těsný náskok jsme si pohlídali zkušeně a v klidu," liboval si Vrba.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Zlína Pavel Vrba.

Vzhledem ke Kozákově disciplinárnímu trestu dal na hrotu poprvé příležitost od začátku zápasu slovenskému útočníkovi Filipu Balajovi, který je jednou ze zimních posil Ševců. Odvděčil se mu vedoucím gólem. „Sešlo se to báječně. Poprvé jsem nastoupil v základní sestavě a hned jsem se trefil, což je ale pro mě jen pomyslná třešnička na dortu. Mnohem důležitější jsou tři body. Důležité vítězství jsme si v šatně náležitě užili," prozradil Balaj.

Tvrdil, že při gólu byl v pravý čas na správném místě. „Odražený míč si mě v teplické šestnáctce našel. Povedlo se mi poslat ho hlavou do sítě. Pak jsem byl ještě blízko i další brance, ale mířil jsem bohužel do tyče. Když jsme vyhráli, tak to tolik nemrzí," přemítal Balaj. Prozradil, že už mu parťáci v kabině sdělili, kolik ho premiérový gól ve zlínském dresu bude stát. „Částku radši říkat nebudu," culil se.

Vrba si pochvaloval vydařený start do jara. „Získali jsme pět bodů ze tří utkání, což není špatné. Atmosféra na trénincích bude příští týden zase o něco příjemnější. Na druhé straně není ještě co oslavovat. Čekají nás další těžké duely v Pardubicích a se Spartou, a my se na ně musíme co nejlíp připravit. Věřím ale, že máme dobře nakročeno k tomu, abychom ve Zlíně ligu udrželi, což je pro nadcházející půlrok náš základní cíl," připomněl trenér Ševců, který přišel do Baťova města v zimní přestávce.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články