Hlavní obsah

Plzeň - Brno 4:1Rychlý úder, pohodová výhra. Plzeň proti nováčkovi splnila povinnost

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Čermák 1 : 0
44. Kopic 2 : 0
55. Beauguel (penalta) 3 : 0
68. Hladík 3 : 1
71. Hořava 4 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Plzně splnili povinnost, v nedělním duelu 5. kola první ligy s přehledem porazili 4:1 nováčka z Brna. Za třemi body je nasměroval gól Čermáka ze druhé minuty, další branky Viktorie přidali Kopic, Beauguel z penalty a Hořava. Čestný úspěch Zbrojovky, která doposud získala jediný bod, zaznamenal po přestávce Hladík. Radost Západočechům kalí zranění kapitána Brabce, který v závěru odkulhal z trávníku.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Hráči Plzně se radují z gólu.

Článek

Plzeňský trenér Guľa šetřil několik hráčů včetně čerstvé posily Ondráška pro čtvrteční duel play off Evropské ligy na půdě izraelské Beer Ševy, základní sestavu oproti poslednímu utkání se Sonderjyske (výhra 3:0) změnil na šesti pozicích.

Jeho tým si nemohl přát lepší start: už po 66 vteřinách vedl. Bucha přihrával z levé strany a Čermák pohotově zavěsil. Na branku hostů se řítil jeden útok za druhým, vypadalo to s nimi bledě. V 10. minutě mohli domácí udeřit podruhé. Kovařík ve skluzu přihrál na malé vápno Beauguelovi, který v tísni těsně minul levou tyč. Vzápětí francouzský útočník promáchl v další obrovské šanci.

Ve 20. minutě byl pro změnu blízko gólu Kopic, brankářem vyražený míč poslal z jedné nad.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Hráči Plzně se radují z úvodního gólu Aleše Čermáka (uprostřed).

Po půlhodině ale bylo málem vyrovnáno. Štepanovský v plzeňské šestnáctce zasekl, pokoušel se o obstřel, Hruška však předvedl vynikající zákrok. Když už se zdálo, že Zbrojovka uhraje v prvním poločase lichotivý výsledek, sběhl si za obranu Kopic a sám před Šustrem nezaváhal - 2:0. Těsně před pauzou ještě Beauguel vykopával balon po závaru před Hruškou z brankové čáry.

Penalta vzala hostům naději

Krátce po přestávce se mohl podruhé trefit Čermák, z minisouboje s Šustrem vyšel tentokrát jako vítěz brankář Brna. V 55. minutě bylo definitivně hotovo, když Beauguel se štěstím proměnil penaltu, kterou arbitr Ginzel nařídil na základě upozornění videorozhodčího.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Úspěšní plzeňští střelci. Aleš Čermák slaví branku, vpravo jeho spoluhráč Jean-David Beauguel, který ve druhé půli proměnil penaltu.

V 68. minutě sice hosté snížili střídajícím Hladíkem, vzápětí se ale do centru Ba Louy položil Hořava a parádním volejem vrátil Viktorii tříbrankový náskok.

5. kolo první fotbalové ligy:
Viktoria Plzeň - Zbrojovka Brno 4:1 (2:0)
Branky: 2. Aleš Čermák, 44. Kopic, 55. Beauguel z pen., 71. Hořava - 68. Hladík. ŽK: Přichystal (Brno). Rozhodčí: Ginzel - Melichar, Poživil - Proske (video). Diváci: 1911 (limit 2000 diváků na stadionu).
Plzeň: Hruška - Řezník, Pernica, Brabec (85. Hejda), Kovařík - Kalvach (85. Káčer), Aleš Čermák (64. Hořava), Bucha - Kayamba, Beauguel (72. Ondrášek), Kopic (64. Ba Loua). Trenér: Guľa.
Brno: Šustr - Šural (46. Černín), Hlavica, Gajič, Štepanovský (77. Šumbera) - Reiter, Vaněk, Sedlák (77. Jambor), Pachlopník (61. Koudelka) - Přichystal, Růsek (61. Hladík). Trenér: Machálek.

Reklama

Související témata: