Hlavní obsah

S Vrbou na Maltu. Moraváci se domluvili na kafi v Praze

Předposlední příčka po ligovém podzimu a jen dva body náskoku na poslední Pardubice nedopřávají fotbalovému Zlínu klidnou zimu. Proto si našel renomovaného zachránce. Ševce převzal Pavel Vrba, bývalý trenér české reprezentace, Plzně, Sparty či Baníku. „Když se objevila možnost s ním jednat, nebylo nad čím váhat. Je pro nás novým impulsem do další práce,“ těší se generální manažer klubu Zdeněk Grygera.

Foto: fctrinityzlin.cz

Trenér Pavel Vrba bude zachraňovat Zlín.

Článek

Bídný podzim odnesl trenér Jan Jelínek. Po konci v Baníku byl Pavel Vrba volný. A Zlín po něm rychle sáhl.

„Je to trenér s velkými úspěchy. Bydlí v Přerově, už ho to trochu táhlo domů. Záchrana je pro nás všechny výzva," poukazuje Zdeněk Grygera.

Když generální manažer od Holešova lákal rodáka z Přerova do Zlína, sešli se u kávy v Praze. „Setkání bylo víc, ale hned při prvním na mě Pavel Vrba udělal výborný dojem. Scházeli jsme se, až jsme se domluvili," usmívá se zkušený internacionál.

Na jaře ve Spartě i během podzimu v Baníku přitom Vrba působil unaveným dojmem. Obě angažmá pro něj skončila předčasně, zdálo se, že potřebuje pořádný odpočinek.

„Viděl jsem před sebou trenéra, který má chuť a chce uspět. Na odpočívání Pavel moc není. K životu potřebuje hlavně fotbal, ne jen zahradu," nemá Grygera žádné pochybnosti.

„Hlavně mě zaujalo trenérovo odhodlání do toho jít, které jsem z něj cítil. To mě přesvědčilo nejvíc. Až pak jsme řešili kádr a další věci. Má v klubu dost známých, zná i řadu hráčů," líčí generální manažer FC Trinity.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zleva Pavel Nedvěd, Jan Polák, Zdeněk Grygera a Pavel Mareš během exhibičního utkání v rámci oslavy 100 let Sigmy Olomouc mezi týmy legend Sigmy a české reprezentace v září 2019.

Ševci logicky shánějí posily, Vrba si však prý neklade žádné velké podmínky. „Trenér není zvyklý dělat velké změny. Nejdřív chce poznat kádr, který má k dispozici. Doplnit tým určitě potřebujeme. Ani větší kluby ovšem nerozhazují, doba na to není. Nenastal velký pohyb, fotbal se trochu přibrzdil. Chceme přivést jednu, dvě posily. Ale nemyslím si, že bychom měli zase tak špatný kádr, abychom byli v tabulce tak nízko," přemítá Grygera.

Ševci si během lednové přípravy poprvé zahrají Tipsport Malta Cup, stejně jako Liberec. Dalšími účastníky turnaje na středomořském ostrově budou Trnava, Trenčín, rakouský Tirol a německý druholigový Sandhausen.

„V roce 2016 jsme zimní ligu vyhráli, když jsme ve finále na Vyšehradě porazili na penalty Bohemku. V teple na Maltě nás čekají tři kvalitní zápasy. Věřím, že se na jaro dobře připravíme," doufá Grygera.

Reklama

Související témata: