Hlavní obsah

Ve Zlíně jako před lety v Plzni. Záchrana je výzva, potřebujeme aspoň dvě posily, tvrdí Vrba

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První dojmy po podpisu smlouvy ve Zlíně mu připomínají premiérové angažmá v Plzni. Podle trenéra Pavla Vrby vládne v novém působišti podobně příjemná atmosféra jako když přicházel v roce 2008 k fotbalistům Viktorie.

Foto: Sznapka Petr, ČTK

Pavel Vrba převzal fotbalisty Zlína

Článek

Jeho hlavním úkolem bude přivést na jaře Ševce, kteří po podzimu figurují v ligové tabulce na předposledním místě, k záchraně mezi elitou. „Přicházím do klubu, který je v nějaké situaci. Přivítali mě v příjemné atmosféře velmi příjemní lidé. Doufám, že se nám tady bude společně dařit," uvedl osmapadesátiletý Vrba pro zlínský web.

Prozradil, že do Zlína jezdil v minulosti jako soupeř rád. „Na pozici trenérů tady byli kupříkladu Vlasta Mareček nebo Bob Páník, s nimiž jsem měl velmi dobré vztahy. Pocházím z Přerova, a tak to sem mám kousek. I díky tomu se cítím ve Zlíně skoro jako doma," tvrdí.

Zatímco v minulosti byl Vrba zvyklý usilovat spíš o mistrovské tituly či účast v evropských pohárech, nyní ho čekají záchranářské práce. „Je to výzva. Dobře vím, v jaké situaci mužstvo je. Bavíme se o posílení. Samozřejmě v ekonomických možnostech, jaké klub má. Doufám, že najdeme vhodné fotbalisty a takový způsob hry, abychom poskočili na jaře v tabulce do vyšších pater," přeje si.

Nepřipravuje však v hráčském kádru žádnou revoluci. „Rozhodně nechci, aby odešlo deset borců. Minimálně dva noví fotbalisté by ovšem přijít měli," má Vrba jasno. Nepřivádí si s sebou žádného asistenta. „S vedením klubu se domlouváme, kdo ze stávajícího realizačního týmu zůstane a koho případně oslovíme," sdělil.

Viděl poslední podzimní ligový duel fotbalistů Zlína se Slavií (0:4), v němž Ševci Pražanům cestu ke třem bodům výrazně usnadnili. „Vezu si flešku s dalšími zápasy. Vynasnažím se pracovat v zimní přípravě s mužstvem tak, abychom se na jaře vyhnuli bojům o udržení. To by byl první krok. Pokud se nám to podaří, měli bychom na něj pak navazovat. Chci, abychom se postupně posunuli do středu ligové tabulky a třeba i bojovali o poháry," uvítal by do budoucna Vrba.

Novým svěřencům se chystá při prvním setkání v kabině říct, že trenér je pouze jejich pomocník. „Nejdůležitější jsou hráči. Ve Zlíně je spousta zajímavých fotbalistů. Věřím, že vstoupíme do ligy velmi dobře připraveni," očekává.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Peter Olayinka ze Slavie, Dominik Simerský, Jan Silný a Marek Hlinka ze Zlína.

V týmu FC Trinity zakotvil Vrbův bývalý svěřenec z Plzně Petr Jiráček, který je momentálně asistentem Víta Vrtělky v dočasném realizačním týmu, jenž vznikl po nedávném odvolání Jana Jelínka. „Ve Viktorii jsem se potkal i s Vencou Procházkou a Martinem Fillem. Doufám, že mně všichni tři pomohou, abych si ve Zlíně co nejdřív zvykl a nepletl si jména," usmívá se.

Fanoušky Ševců prosí, aby byli trpěliví. „Budeme jejich podporu na jaře hodně potřebovat. Jsem přesvědčený, že s jejich pomocí to dotáhneme ke kýžené záchraně," vzkazuje Vrba zlínským příznivcům.

Reklama