Hlavní obsah

Šádek: Fotbal umím dělat, ale nejsem ten, který by uměl zajistit Plzni rozpočet na řadu let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trojka v české lize Slavii a pětibrankový nářez na Bayernu v Lize mistrů, kde křest ohněm prožil brankář Marián Tvrdoň. Takové je menu pátého dílu unikátní dokumentární série s názvem Zázrak ze Západu, která přináší výjimečný pohled na plzeňskou Viktorii. Televizní stanice O2 TV Sport ho odvysílá v pondělí 22. května od 21:20 hodin.

Upoutávka na pátý díl seriálu Zázrak ze ZápaduVideo: O2 TV Sport

 
Článek

„Cítím obrovskou satisfakci. Před třemi měsíci byla situace Viktorky nějaká, teď jedeme na Bayern. Spousta lidí nám závidí. Nevím tedy, jestli nám budou závidět i po zápase. Jsem hrdý, že jsme v Lize mistrů, že jsme to zvládli," říká před duelem v Mnichově majitel Viktorie Adolf Šádek.

Západočeši podle očekávání na německého giganta nestačili, odvezli si pět gólů. Tuzemská média a fanoušci jiných klubů je kritizují. „Spousta lidí to asi nevezme, ale my jsme si vědomi síly soupeřů. Zažil jsem tyto zápasy na vlastní kůži, někdy víte od začátku, že na soupeře mít nebudete. Já ale beru účast v Lize mistrů jako odměnu pro všechny kluky, kteří si jí titulem a postupem přes předkola zasloužili. Jako klub jsme se vrátili tam, kde bychom měli být. Byli jsme v těžké situaci, dostali jsme se z ní," podotýká plzeňský asistent Pavel Horváth v pátém dílu Zázraku ze Západu, ve kterém majitel Šádek vyřkne přání, aby dokázal najít pro klub silného partnera.

Upoutávka na první díl seriálu Zázrak ze ZápaduVideo: O2 TV Sport

„Postupem do Ligy mistrů jsem mohl vyřešit spoustu věcí, které mě tlačily do kouta. Klub se povedlo oddlužit, nedluží ani korunu. Z tohoto pohledu mám klid, abych našel silného partnera. Plzeňský fotbal potřebuje někoho, který peníze generuje. Fotbal umím dělat, ale nejsem ten, který by uměl zajistit Plzni rozpočet na řadu let," říká Šádek na trávníku mnichovské Allianz Arény.

Upoutávka na druhý díl seriálu Zázrak ze ZápaduVideo: O2 TV Sport

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.