Hlavní obsah

Šádek popíchl Křetínského s Tvrdíkem: Budu rád, když se teď bude hůř spát klukům v Praze!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalová Plzeň byla jeho one man show. O všem rozhodoval sám. V nadsázce i o příchodu uklízečky. Po získání majority švýcarsko-rakouské společnosti FCVP GmbH ve Viktorii bude předseda představenstva a bývalý majitel klubu Adolf Šádek jeden z mnoha. Jak se s tím vyrovná? „Každý se celý život učí, já se budu učit komunikovat s mými kolegy," řekl Šádek.

Foto: FCVP/Ondřej Pastor

Majitel Viktorie Plzeň Adolf Šádek.

Článek

Bude to pro vás velká změna?

Nejsem už jediným akcionářem, logicky se rozhodovací proces změní. Nic se ale zdržovat nebude, jsme všichni operativní. Pro mě je tohle svým způsobem vysvobození, nebudu muset rozhodovat o všem sám, ale půjde o rozhodnutí celé akcionářské struktury. Z mé strany nebude žádný problém.

Začátek Fantasy ligy se blíží

V sobotu startuje Fortuna liga! Už máte svůj tým? Vytvořte si ho a hrajte zdarma o zajímavé ceny na Sport.cz.

Jste připravený na situaci, kdy si nový vlastník prosadí věc, na kterou budete mít odlišný názor?

Ukáže nám až čas. Na věci můžeme mít rozdílné názory, ale věřím, že konstruktivní diskuzí se pokaždé dopracujeme k tomu, co je nejlepší pro klub. Ale samozřejmě, musím respektovat, kdo je většinový akcionář.

Proces prodeje klubu trval rok a půl, ve hře se objevovali i jiní zájemci. Proč jste se rozhodl pro nynější partnery?

Celou dobu jsem deklaroval, že nový vlastník by měl v každém případě zajistit, na čem jsme v Plzni řadu let pracovali. Bylo pro mě zásadní naplnění vize, koncepce a způsob práce, jakým moji noví kolegové fotbal chtějí dělat. Pro Viktorku jsou z mého pohledu garantem, že klub bude zdravě pokračovat i v konceptu mládeže. A že bude dál celkově úspěšný. Když to shrnu, tak pro mě nebylo nejdůležitější, kdo nejvíc za podíl v Plzni zaplatí, ale jak se kdo chce o klub starat. Jsem rád, že můžu klidně spát, vím, že je klub v dobrých rukou. Doufám, že už se o Plzni nebude spekuloval o její existenci.

„Pro nás bylo nesmírně důležití, aby Adolf ani Jaromír a další lidé v klubu zůstali. Práce zde stojí na lidech. Klub je známý celoevropsky i regionálně důležitý. Bez těchto zaměstnanců by pro nás klub nebyl vůbec koupitelný."
Raphael Landthaler, jeden z nových vlastníků fotbalové Plzně

Jakým způsobem ovlivnila příchod nových majitelů cesta do Ligy mistrů? Dopadlo by všechno stejně?

Jak jsem říkal dřív, v kritických chvílích jsem dýchal brčkem. V jeden okamžik vypadalo, že se nadechnu naposledy. Úspěšná sezona pomohla k tomu, že klub přežil nejhorší období. Byla zásadní, že tady teď sedíme.

Měl jste podmínku, že budete v klubu dál pracovat?

Kladl jsem důraz na to, co bylo pro klub důležité. Kdyby akcionáři nechtěli, abych tady byl, nebyl bych tu. Čili žádnou takovou podmínku jsem neměl.

V čem bude Plzeň jiná?

Nemyslím, že ze dne na den bude jiná. Nebude už to ale Plzeň, která byla spojována jen s mým jménem. Věřím, že bude silnější, stabilnější, evropská. V mnoha věcech je toto tlak i na mě.

Měl byste upravit emoce, kterými se někdy necháte strhnout?

Chceme mít evropský klub, musím se tedy i evropsky chovat. Což pro mě nebude nic jednoduchého.(směje se) Chceme z Viktorky vytvořit stabilnější a silnější značku, v čase budete poznávat, v čem se budeme měnit.

Foto: Robert Neumann

Noví vlastníci fotbalové Plzně (zleva Martin Dellenbach, Raphalel Landthaler a MArtin Brucker) se členem dozorčí rady klubu Jaroslavem Hamouzem a předsedou představenstva Adolfem Šádkem na čtvrteční tiskové konferemnci v Plzni.

V minulosti jste prohlásil, že jdete s Plzní s klacky proti pražským tankům, Spartě a Slavii. Máte teď v ruce víc?

Klacky se mi vracely dlouho. Věřím, že stabilnější a vyspaný Šádek je pro rivaly z Prahy daleko nebezpečnější. Budu mít víc času řešit nejen ekonomiku, ale věnovat se daleko víc sportu. Budu rád, když se teď bude hůř spát klukům v Praze.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.