Hlavní obsah

Sadílek posiluje Sparťany, na Slovácko míří naopak Trávník

Velká letní přestupová sága je u konce. Lukáš Sadílek se oficiálně stává novou posilou fotbalové Sparty Praha. Na Letnou zamíří šestadvacetiletý záložník ze Slovácka, kde působil přes šest let. Opačným směrem se vydá středopolař Michal Trávník, který bude na Moravě rok hostovat.

Foto: AC Sparta Praha, Sparta.cz

Nová posila Sparty Lukáš Sadílek.

Článek
Fotogalerie

Sadílek se Spartou už od června trénoval a nastoupil za ni i ve dvou přípravných zápasech. Pražané na svém webu uvedli, že se na podmínkách přestupu šestadvacetiletého záložníka domluvili se Slováckem. O délce smlouvy letenský klub neinformoval.

Sadílek v minulé sezoně pomohl Slovácku k zisku MOL Cupu, přípravu na nový ročník však už uherskohradišťský klub začal bez něj. Hráč dostal povolení trénovat se Spartou, za kterou odehrál i zápasy proti Dukle a Opavě.

"Lukáš Sadílek se na hřišti prezentuje vysokou intenzitou pohybu a hry, což je aspekt, který nám v minulé sezoně scházel. Nebojí se hrát kolmo na výše postavené spoluhráče, je připravený a aktivní ve všech fázích hry, je silný v napadání rozehrávky soupeře a při dostupování k protihráčům, rychle reaguje na změnu situace," uvedl sportovní ředitel Sparty Tomáš Rosický.

Sadílek dosud v první lize odehrál 161 zápasů, vstřelil 16 gólů a zaznamenal 20 asistencí. Prošel všemi mládežnickými reprezentacemi.

Součástí dohody obou klubů je také hostování Michala Trávníka na Slovácku. Osmadvacetiletý středopolař už v Uherském Hradišti hrával, vrací se po sedmi letech. Do Sparty přestoupil v roce 2019 z Jablonce, ale na Letné se příliš neprosadil. Minulou sezonu strávil pětinásobný reprezentant na hostování v Kasimpase a turecký klub na něj neuplatnil opci.

Reklama

Související témata: