Hlavní obsah

Šajtle jako od Rosického! Trefil jsem to slušně, smál se Jánoš poté, co zlomil prokletí Ďolíčku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žhavý kandidát na gól měsíce! Běžela 55. minuta utkání mezi Pardubicemi a Bohemians, když se Adam Jánoš za šestnáctkou opřel do odraženého míče a parádním vnějším nártem vymetl pavučinky v brance Jakuba Markoviče. „V podobných situacích není čas přemýšlet, balon mi dobře skočil a trefil jsem to celkem slušně,“ culil se spokojený středopolař Klokanů. Ten byl nakonec jediným střelcem utkání, jeho nádherná trefa tak Bohemians zajistila první výhru této sezony ve vršovickém Ďolíčku.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Záložník Bohemians Praha Adam Jánoš se raduje poté, co vstřelil gól v ligovém utkání s Pardubicemi.

Článek

Zelenobílým spadl pořádný balvan ze srdce. Jak totiž sbírali venku body s lehkostí, tak prachbídně se jim dařilo na vlastním hřišti. Vždyť na svém stadionu, který bývá obvykle nedobytnou tvrzí, zvítězili až na pátý pokus – a to ještě v roli hostujícího celku, jelikož tam hrají domácí duely i Pardubice. „Naše výkony v Ďolíčku měly sestupnou tendenci, proto doufám, že jsme to zlomili, i když to od nás ani tentokrát nebylo úplně ideální," oddechl si Jánoš.

Vady na kráse výsledkově zvládnutého utkání viděl i kouč Jaroslav Veselý. „První poločas nás soupeř přehrával, zavinili jsme si to ale sami špatnou organizací hry. Do toho druhého jsme vstoupili o poznání aktivněji a byli jsme odměněni zaslouženou brankou," hodnotil trenér Bohemians, který svůj tým o pauze za mdlý výkon pořádně sepsul.

„Neposlouchalo se to hezky, ale bylo to zasloužené. Velmi dobře jsme věděli, že to od nás nebylo ono, všude jsme byli pozdě a nedokázali sbírat odražené míče. Do druhého dějství jsme vstoupili o dost lépe a v závěru přečkali příležitosti soupeře ke skórování. Máme nulu vzadu, tři body a já jsem hlavně moc rád, že se nám konečně podařilo vyhrát v Ďolíčku," shrnul Jánoš.

Také kouč Veselý si byl moc dobře vědom toho, že Východočeši klidně mohli srovnat. Nejprve mířil hlavou do břevna odchovanec Bohemians v barvách Pardubic Dominik Kostka, v závěru pak musela defenziva před Romanem Valešem hasit několik nebezpečných závarů, kdy míč poskakoval napříč malým vápnem.

„Dnes se na naši stranu přiklonilo i štěstí, které nám chybělo během předchozích utkání před našimi fanoušky. Dalo by se tak říci, že jsme si to konečně vybrali," uzavřel Veselý.

Reklama