Hlavní obsah

Sbohem po osmi letech. Protagonista slavné plzeňské éry se loučí

Plzeň
Aktualizováno

Každý příběh jednou dospěje ke svému konci. Bývalý fotbalový reprezentant po vypršení smlouvy skončí po osmi letech v Plzni. O své budoucnosti se třiatřicetiletý záložník Tomáš Hořava rozhodne v příštích dnech. Viktoria zprávu přinesla na svém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radost v podání Tomáše Hořavy z Plzně.

Článek

Tichý, v soukromí nenápadný muž. Ale rozhodně jeden z protagonistů slavné éry Viktorie!

Tomáš Hořava vybojoval s Plzní tři tituly, český Superpohár a dvakrát si s ní zahrál základní skupinu Ligy mistrů. V uplynulé sezoně, v níž Západočeši obsadili páté místo, ale nastoupil pouze do devíti ligových zápasů. Za národní tým si připsal 14 startů a tři góly.

„Tomáš Hořava byl v posledních letech nedílnou a důležitou součástí našeho klubu. Má velký podíl na úspěších, kterých se nám podařilo dosáhnout. V živé paměti mám například jeho krásný gól do sítě Manchesteru City v Lize mistrů," poukazuje generální ředitel klubu Adolf Šádek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Hořava z Viktorie a Jaka Bijol z CSKA během utkání základní skupiny Ligy mistrů v Plzni.

"Chtěl bych mu za celý klub i za naše fanoušky poděkovat, popřát hodně štěstí v budoucnu a samozřejmě se s ním budeme chtít oficiálně rozloučit při jednom ze zápasů nové sezony, ovšem tak, aby u toho mohli být fanoušci na tribunách," ujišťuje Šádek.

Jednomu z nejdůležitějších hráčů novodobé éry Viktorie končí smlouva, a tak klub opouští. „V následujících dnech se plánuji rozhodnout o své budoucnosti," avizuje Hořava.

Jako volný hráč by ještě mohl pomoci třeba Olomouci, kde působil od dorostu. V lize celkem odehrál 329 utkání, v nichž zaznamenal 41 branek.

Reklama

Související témata: