Hlavní obsah

Selhali jsme, to víme všichni do jednoho, uznal i ten, který měl Spartu pozvednout

zp, dosSport.cz

Na hřiště se dostal až ve druhé půli, kdy už to bylo se Spartou dost zlé. S Teplicemi si nevěděla rady, pod tlak je nedostala, natož aby jim vstřelila vytoužený vedoucí gól. Lukáš Vácha měl po změně stran napomoci k letenské proměně. Vždyť už má v rudém dresu něco odehráno, takže houstnoucí atmosféra v ochozech nespokojených s další blamáží, která Spartě hrozila, ho neměla rozházet. Natož aby na něho dolehlo stále sílící skandování fanoušků: Bojujte za Spartu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Lukáš Vácha rozehrává míč v duelu s Teplicemi.

Článek

„Tenhle pokřik mají fanoušci v repertoáru už delší dobu," samozřejmě že i Vácha vnímal, že s přibývajícími minutami skandování a nespokojenost sílí a nervozita zaplavuje hřiště.

„V naší situaci to nebylo nic příjemného," přiznával, že na letenský tým atmosféra krajně nepovedeného utkání doléhala. A to se přitom Sparta měla omluvit a rehabilitovat za poslední blamáž na Slovácku.

„Selhali jsme," přiznal i ten, který měl mužstvo pozvednout, ale nepozvedl.

„Šel jsem na hřiště s tím, že musíme změnit systém, jímž jsme do přestávky hráli," prozrazoval Vácha, k jakým změnám se trenér Ščasný rozhodl. „Vzadu jsme začali hrát jen na tři obránce a na mě bylo, abych vyztužil střed hřiště. Potřebovali jsme sbírat odražené míče, abychom se dostávali rychleji k přechodu do útočné fáze."

Změna taktiky nevyšla

Ani tenhle taktický tah ovšem nevyšel a na hře Sparty se neprojevil. Ba naopak, topila se v ještě větší mizérii, takže Severočeši ji zákonitě ztrestali.

„Měli během zápasu dvě vážné příležitosti a jednu z nich využili, zatímco my si připravili šancí hodně, jenže gól jsme stejně nedali," stýskal si Vácha na bídnou střeleckou produktivitu, za kterou zaplatil jeho tým třemi ztracenými body.

„Prohráli jsme doma, což je nepříjemné. Selhali jsme, to víme všichni do jednoho. A stejně tak víme, že naše situace není ideální. Na pomyšlení, že budeme atakovat přední příčky v tabulce, musíme v tuto chvíli zapomenout," je si vědom toho, že patnáctibodové manko na první Slavii a o čtyři body menší na druhou Plzeň, je příliš veliké, než aby Sparta mohla pomýšlet na proklamovanou cestu vzhůru.

Reklama

Související témata: