Hlavní obsah

Č. Budějovice - Sparta 0:0Série čtyř výher skončila na jihu, Letenští nabídku Slavie nevyužili

Fotbalisté pražské Sparty vstoupili do jarní části první ligy bezbrankovou remízou v Českých Budějovicích a v nejvyšší soutěži zaváhali po sérii čtyř výher. Svěřenci trenéra Pavla Vrby ve 20. kole nedokázali naplno využít odpolední senzační porážky vedoucí Slavie 0:1 s Karvinou a z třetího místa tabulky ztrácí na lídra dva body. Ve středu se úhlavní pražští rivalové střetnou ve čtvrtfinále domácím poháru.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Jakub Hora z Českých Budějovic a Adam Hložek ze Sparty Praha.

Článek

Letenští nastoupili do zápasů bez řady opor. Z různých důvodů jim chyběli Höjer, Polidar, Souček, Hancko, Gabriel, Krejčí starší, Juliš, Nita nebo Pulkrab.

Sparta se dlouho nemohla propracovat přes českobudějovickou defenzivu. První nebezpečnou akci si proto připravili Jihočeši, když ve 14. minutě Van Buren zamířil těsně vedle. Hosté zahrozili ve 38. minutě. Hložek šikovně pohybem zmátl Valentu, který upadl, ale sparťanský útočník zamířil pouze do boční sítě.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Zleva Jakub Pešek ze Sparty a Martin Králik z Českých Budějovic.

Českobudějovičtí dobře vstoupili i do druhého poločasu. V 51. minutě měl velkou příležitost po Skovajsově přihrávce Mihálik, ale podobně jako Van Buren v úvodní půli nemířil přesně. Domácí byli ve druhé části nebezpečnější. Čtvrt hodiny před koncem měl šanci také Hora, ale v pádu nezakončil razantně.

Jihočeši tak celkem pohodlně s favoritem uhráli nerozhodný výsledek. Potvrdili tak, že se jim na Letenské v nedávné době celkem daří. Dynamo z posledních pěti vzájemných ligových utkání se Spartou prohrálo jen jednou.

Fotbalová liga - 20. kolo:
Dynamo České Budějovice - Sparta Praha 0:0
Rozhodčí: Černý - Nádvorník, Podaný - Franěk (video). ŽK Hora - Pavelka. Diváci: 1000 (omezený počet).
Č. Budějovice: Šípoš - Čolič, Havel, Králik, Skovajsa - Hora, Valenta - Van Buren, Škoda, Mršič (90. Vais) - Mihálik (90.+2 Brandner). Trenér: Horejš.
Sparta: Holec - Wiesner, Panák, Čelůstka, Polidar - Pešek (75. Minčev), Sáček (65. Pavelka), Ladislav Krejčí II, Dočkal (75. Karabec), Haraslín (90. Patrák) - Hložek. Trenér: Vrba.
  2 : 0 Slavia - Plzeň 2 : 0 57. min Živě
20240515T19 : 30:00+0200
Slavia vs. Plzeň
Slavia vs. Plzeň
Slavia
Plzeň
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.