Hlavní obsah

Sparta si vyhlédla palebnou sílu v Jablonci, Slavia řeší podzimní kometu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestupové spekulace s blížící se zimní fotbalovou pauzou sílí. Čerstvě se týkají i pražských S. Na Letnou by měl přijít jablonecký útočník Tomáš Čvančara. Na Střelnici by opačným směrem mohl zamířit jiný mladý útočník Václav Drchal.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Tomáš Čvančara z Jablonce

Článek

Čvančaru pozorně sledovala také konkurenční Slavia. Sešívané však zřejmě víc upoutal Fortune Bassey z Dynama České Budějovice. Třiadvacetiletý Nigerijec je podzimní kometou české ligy, s devíti brankami ztrácí jen jeden gól na plzeňského Beauguela v čele tabulky střelců.

Vedle toho se objevují i zvěsti, jejichž naplnění je v dohledné době těžko proveditelné.

Jako třeba ta, podle níž ve West Hamu zatím nepříliš vytížený reprezentant Alex Král by se měl vrátit na českou scénu. Ne do Slavie, s níž vykopal double a pomohl jí do Ligy mistrů, ale do konkurenční Sparty!

Jasná souvislost se nabízí. Pokud se Alex Král na Letné opravdu objeví, stal by se prvním příkladem avizované spolupráce mezi Kladiváři a Spartou. Miliardář Daniel Křetínský už není jen majitelem letenského klubu. Stal se také spoluvlastníkem West Hamu United, ale Králův příchod - ač na sítích se tyto zprávy zhusta objevují - přesto není na pořadu dne.

Zato ten Čvančarův ano. Jablonecký snajpr na sebe během podzimu upozornil pěti ligovými trefami a třemi góly v Konferenční lize. Jedenadvacetiletý talent, který v žákovských kategoriích prošel Spartou i Slavií, se také zařadil mezi Lvíčata a hned reprezentaci do 21 let zajistil cenný kvalifikační bod ve Slovinsku.

Reklama

Související témata: