Hlavní obsah

Sešívaní si jedou do Liberce pro bohatého čínského Ježíška

Praha

Přibližně milión korun. To by měla být vánoční prémie, na kterou se těší fotbalisté obrozené Slavie. Sešívaní prohráli jediné z posledních 12 ligových kol a závěrečný podzimní duel v Liberci určí, jakou odměnu si mužstvo rozdělí. Po polovině soutěže mu patří čtvrtá příčka zaručující start v pohárové Evropě. A pátý Slovan má shodný bodový zisk, takže u Nisy půjde o hodně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Prezident a spolumajitel Slavie Praha Jiří Šimáně (vlevo) a zástupce čínského majitele CEFC Jaroslav Tvrdík. Jakou vánoční prémii nakonec mužstvu věnují...?

Článek

Noví majitelé, čínská společnost CEFC a český podnikatel Jiří Šimáně, mohou být s výsledky týmu spokojeni.

„Nechceme plýtvat, to je shoda všech. Slavia byla na pokraji konce - přišli jsme ji zachránit a nastavit normální fungování. Hráči už třeba dostali prémie za derby se Spartou. A pokud splní podzimní cíl, bude i velice slušná vánoční odměna," avizoval v říjnu exministr Jaroslav Tvrdík, zástupce čínské společnosti.

A po výhře nad Příbramí v minulém kole potvrdil, že na svůj slib nezapomíná. „Vynikající pozice v tabulce. To již vypadá na vánoční prémie a jsem si jist, že budou vypláceny s chutí," ujistil Tvrdík na Twitteru.

Odměna je interní věcí klubu. Sešívaní mají po polovině ligy každopádně o sedm bodů víc než loni. A výše vánoční prémie bude zřejmě stanovena právě až po důležitém duelu v Liberci.

V Edenu se rozešli smírně

„Čekám atraktivní zápas. Jak ze strany Liberce, tak z naší. Bude se hrát o čtvrtou příčku v tabulce, sám se moc těším a jsem zvědavý, jak obstojíme," uvedl trenér Dušan Uhrin pro slávistický web.

Červenobílí se s Libercem v letošní sezóně už utkali a zápas v Edenu skončil 2:2. „Liberec se moc nezměnil, hraje pořád stejně. Při našem vzájemném zápasu měl šňůru hodně úspěšných utkání. Teď se dostává do tlaku, kdy má hodně utkání za sebou a teprve čas ukáže, jestli to jsou schopni zvládnout. A ani my jsme se moc nezměnili, jsme pořád stejné mužstvo a hrajeme stejným stylem," přemítá trenér.

Znovu se bude spoléhat na kanonýra týmu. Tím spíše, že Milan Škoda dal v posledních třech zápasech Liberci celkem šest gólů!

Zápas Liberec - Slavia se hraje od 14:00, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama