Hlavní obsah

SESTAVA KOLA: Dán v derby pogratuloval Dánovi, Nita lapil hned dvě penalty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do třetice už o všechno, o titul. Třetí derby během měsíce opět sledoval vyprodaný stadion, těsné vítězství lídra tabulky už tři kola před koncem sezony hodně napovídá v bitvě o titul. Hned šest protagonistů bitvy o Prahu figuruje v ideální sestavě 2. kola nadstavby fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz. Sparta se Slavií mají v jedenáctce po třech zástupcích, dalších pět klubů po jednom. Rozhodněte v přiložené anketě, kdo byl hráčem kola.

Foto: Sport.cz s použitím stránek klubů

Sestava 2. kola nadstavby fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz. Číslo v závorce udává, kolikrát byl hráč v sestavě kola.

Článek

Dánský kouč Priske slavil den po derby narozeniny. Mezi hlavní gratulanty se zařadil jeho krajan Asger Sörensen, bezchybným výkonem i důležitým gólem. Výbornou formu v poslední době potvrzuje Jaroslav Zelený, kapitán Ladislav Krejčí mladší pak znovu udržel nervy a v nastavení z penalty rozhodl.

Také sešívaní měli řadu hrdinů. Ivan Schranz svou trefou připomněl, jak se mu proti rivalovi daří. V defenzivě i při rozehrávce tým držel kapitán Tomáš Holeš. Oscar Dorley opět vynikal ve středu pole, kde pak chyběl, když se stáhl do obrany.

Penalta? My valíme do poslední minuty, soupeři z toho dělají chyby. Každý, ať si to vnímá, jak chce, říká Ladislav KrejčíVideo: Sport.cz

Olomouc poprvé po 11 letech zase porazila Viktorii, v Plzni byl nadmíru aktivní Jan Fortelný.

Skupina o umístění už míří do finále. Liberec jasně přehrál Jihočechy i díky výraznému příspěvku žolíka Lubomíra Tupty, který si připsal gól a dvě asistence. Hradec Králové vyřadil Mladou Boleslav, v útoku se činil Dalibor Vašulín.

Ve skupině o záchranu kraloval pardubický čaroděj Florin Nita, který v Brně kanonýru Řezníčkovi lapil v krátkém rozmezí dvě penalty! Teplice jsou blízko záchraně, Daniel Fila dal Zlínu dva góly.

Sestava 2. kola nadstavby fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz:
Nita (Pardubice, 3) - Holeš (Slavia, 6), Sörensen (Sparta, 3), Oscar (Slavia, 3) - Schranz (Slavia, 3), Krejčí (Sparta, 6), Fortelný (Olomouc, 1), Zelený (Sparta, 3) - Tupta (Liberec, 1), Fila (Teplice, 1), Vašulín (Hradec Králové, 3).
Kdo byl podle vás nejlepším hráčem 2. kola nadstavby?
Florin Nita (Pardubice)
56,5 %
Tomáš Holeš (Slavia)
6,4 %
Asger Sörensen (Sparta)
5,7 %
Oscar Dorley (Slavia)
1,1 %
Ivan Schranz (Slavia)
1,1 %
Ladislav Krejčí mladší (Sparta)
22,5 %
Jan Fortelný (Olomouc)
1,3 %
Jaroslav Zelený (Sparta)
1,6 %
Lubomír Tupta (Liberec)
0,9 %
Daniel Fila (Teplice)
1,8 %
Dalibor Vašulín (Hradec Králové)
1,1 %
Celkem hlasovalo 1532 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.