Hlavní obsah

Ogbua podpoříme, ujistil Holeš. Sudí podle Trpišovského pískal dobře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po zimním příchodu z norského Lilleströmu se nigerijský fotbalový stoper Igoh Ogbu rychle etabloval, zapadl, zařadil se mezi důležité členy sestavy. Dlouho i sobotní derby na Spartě zvládal velmi dobře, jenže ve čtvrté minutě nastavení za remízového stavu kardinálně zaváhal. Ogbu šel do souboje o míč s Awerem Mabilem, odhodlal se jít do skluzu a soupeře podrazil. Rozhodčí Dalibor Černý odpískal penaltu, kterou VAR posvětil. Sparta z ní strhla skóre na 3:2. „Igoha podržíme,“ ujistil hned kapitán sešívaných Tomáš Holeš.

Zbytečný skluz, ale Ogbua podržíme, nic mu vyčítat nebudeme, zní ze Slavie Video: Sport.cz, SK Slavia Praha

 
Článek

V trenérovi červenobílých Jindřichu Trpišovském tahle situace hodně ležela. „Strašně smutný moment," oddechl si kouč Slavie.

„Prohráli jsme už souboj, který tomu předcházel. Minutu předtím jsme měli dvě situace, dva míče do kapsy, nic jsme z toho nevytěžili. Bavíme se o tom pořád. Do skluzu ve vápně musíte jít ve chvíli, kdy jste stoprocentně přesvědčení o tom, že nebudete faulovat. Navíc se to odehrálo v prostoru, kdy to nic neřešilo. Mrzí mě to za tým. Snažili jsme se vyhrát. Tohle je chyba z naší strany," rozebral klíčový moment Trpišovský.

Bohužel jsme první inkasovali a to byl ten problém, ví Ivan Schranz. Penalta? PřísnáVideo: Sport.cz

Sudí Černý neváhal, přezkum u videa trval zhruba dvě minuty. „V tu chvíli jsem doufal, že ji VAR ještě odvolá. Viděl jsem to v té rychlosti matně. Igoh šel podle mě zbytečně do skluzu, ale myslím, že ho úplně netrefil, že přes něj Mabil spíš přepadl. Ale tohle je jen pohled ze hřiště, na videu jsem to ještě neviděl. Z mého pohledu na hřišti byla penalta přísná," podotkl k penaltové situaci Holeš.

Penalta? My valíme do poslední minuty, soupeři z toho dělají chyby. Každý, ať si to vnímá, jak chce, říká Ladislav KrejčíVideo: Sport.cz

Ogbu byl samozřejmě extrémně zklamaný, po zápase k němu na hřišti právě Holeš hned promlouval. „Samozřejmě jsme ho podrželi. Igoh nás drží, třeba předtím tu dával gól na 3:2. Je to super kluk, super fotbalista, má před sebou velkou budoucnost. Takové věci se ve fotbale dějí, nic mu vyčítat nebudeme. Podržíme ho stejně jako Aihama," konstatoval kapitán sešívaných a připomněl i zaváhání Aihama Ousoua z nedávného ligového derby na Letné, kdy si švédský obránce vstřelil vlastní gól v samém závěru a dal na 3:3.

„Pro nás to byl nejhorší možný scénář, dostali jsme tři góly ze standardek. Výkon nebyl na to, abychom prohráli. Bohužel jsme zápas prohráli s kaňkou na konci," povzdechl si Trpišovský.

Na výkon rozhodčího si slávisté nestěžovali. „Je to pro něj těžké, třikrát pískat derby za sebou je unikum. Nepodlehl tomu, pískal dobře. Ukázal to třeba u udělování karet. Bylo to z jeho strany v tomto utkání takové úzkostlivější, pískalo se toho víc než v předešlých dvou zápasech, to ale není kritika, jen názor. Určitě nepropadl. Vždycky se chyby najdou. Můžeme se bavit o zákroku na Douděru, kdy mu byl máván ofsajd a nebyl to ofsajd. Nebo jestli na Vencu Jurečku to nebyl podobný zákrok jako v samém závěru. Vždycky je to o úhlu pohledu rozhodčího na hřišti. Nebyl slabým článkem zápasu. Líbí se mi jeho projev. Není to jednoduché ustát. Příčiny, proč jsme prohráli, jsou jinde," prohodil Trpišovský k Daliboru Černému.

Reklama