Hlavní obsah

SESTAVA KOLA: Derby plné hrdinů, kanonýr se blíží k magické stovce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První ze tří jarních bitev o Prahu fanoušky nadchla. Nejen příznivce obou rivalů, ale také nezaujaté diváky. Derby bylo přímým soubojem o první příčku a nabídlo parádní drama. Hned sedm jeho aktérů figuruje v ideální sestavě 27. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz. Čtyři zástupce má v jedenáctce Slavia, tři Sparta, dva Baník. Rozhodněte v přiložené anketě, kdo byl hráčem kola.

Foto: Sport.cz s použitím stránek klubů

Sestava 27. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz:

Článek

Sešívaní s ohledem na rozsáhlou marodku řešili před očekávaným šlágrem řadu problémů, na jejich výkonu to však vůbec nebylo znát. Václav Jurečka první gól nachystal a druhý vstřelil sám, také Ivan Schranz se trefil a potvrdil svou univerzálnost. Stoper Igoh Ogbu už si říkal o střídání, přesto stačil hlavou vstřelit třetí gól, málem vítězný. Velké penzum práce odvedl Oscar Dorley.

Letenští museli dvakrát dotahovat, bod nakonec v nastavení vydřeli. Výraznými akcemi do hry vstoupil Lukáš Haraslín, došel pro penaltu, kterou v kontaktní gól proměnil kapitán Ladislav Krejčí mladší. Gólů padlo dost, jednomu zabránil další aktivní stoper Martin Vitík.

Vítězná mentalita Sparty je zpátky. Příspěvek z pořadu Přímák s Ivanem Haškem.Video: Sport.cz

Plzeň dělby bodů v derby nevyužila, prohrála v Ostravě. Baníku se zatím vyplácí sázka na nového brankáře Jiřího Letáčka, oba góly vstřelil důrazný útočník Muhamed Tijani.

Brněnský fantom Jakub Řezníček uvítal nového kouče Martina Haška vstřelením dvou branek v záchranářském duelu s Pardubicemi. S 19 trefami si upevnil vedení v tabulce střelců a už se na dva zásahy přiblížil k magické stovce. Klokani se prezentovali hladkou výhrou nad Mladou Boleslaví, gól a asistenci si připsal Erik Prekop.

Sestava 27. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz:
Letáček (Ostrava, 1) - Vitík (Sparta, 3), Ogbu (Slavia, 1), Krejčí mladší (Sparta, 5) - Schranz (Slavia, 2), Prekop (Bohemians, 2), Oscar (Slavia, 1), Haraslín (Sparta, 6) - Jurečka (Slavia, 2), Tijani (Ostrava, 1), Řezníček (Brno, 5).
Kdo byl podle vás nejlepším hráčem 27. kola?
Jiří Letáček (Ostrava)
27,2 %
Martin Vitík (Sparta)
1,2 %
Igoh Ogbu (Slavia)
27,4 %
Ladislav Krejčí mladší (Sparta)
18,9 %
Ivan Schranz (Slavia)
1 %
Erik Prekop (Bohemians)
5,6 %
Oscar Dorley (Slavia)
2 %
Lukáš Haraslín (Sparta)
1,6 %
Václav Jurečka (Slavia)
0,9 %
Muhamed Tijani (Ostrava)
1 %
Jakub Řezníček (Brno)
13,2 %
Celkem hlasovalo 2881 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.