Hlavní obsah

SESTAVA KOLA: Hattrick na závěr základní části, mohl být i druhý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bitva o únik ze skupiny o záchranu v posledním dílu základní části podnítila střelce. Jeden z nich hattrick završil, druhý ho měl na dosah. Muhamed Tijani i Marcel Čermák figurují v ideální sestavě 30. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz. Dva zástupce mají v jedenáctce Hradec Králové, Baník a České Budějovice. Rozhodněte v přiložené anketě, kdo byl hráčem kola.

Foto: Sport.cz s použitím stránek klubů

Sestava 30. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz:

Článek

Sešívaní pod vedením kapitána Tomáše Holeše měli už jen potvrdit první příčku po základní části, Votroci však byli v Edenu proti. Brankáře Pavola Bajzu překonal jen vlastní spoluhráč, jinak cennou remízu udržel spolu s obránci v čele s Františkem Čechem.

Liberec většinu zápasu nad Spartou vedl, vytáhl se zejména Matěj Valenta. Letenští zápas otočili díky dvěma penaltám, při nichž zachoval nervy netradiční exekutor Awer Mabil.

Dlouhé auty jsou nečekanou zbraní některých týmů. Diskuze z pořadu Přímák.Video: Sport.cz

O výkon kola se postaral Muhamed Tijani, útočník Baníku vstřelil v Olomouci tři góly. Velmi aktivní byl také jeho spoluhráč Srdjan Plavšič. Skupinu o umístění si však díky výhře nad Pardubicemi zahrají České Budějovice. Dvakrát se trefil Marcel Čermák, jednou Patrik Čavoš.

Teplice uhrály cenný bod v Plzni, gól si tam připsal obránce Alois Hyčka. Klokani si hladce poradili s Jabloncem, vědět o sobě nechal důrazný útočník Václav Drchal.

Sestava 30. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz:
Bajza (Hradec Králové, 2) - Holeš (Slavia, 5), Čech (Hradec Králové, 2), Hyčka (Teplice, 1) - Plavšič (Ostrava, 2), Čavoš (České Budějovice, 1), Valenta (Liberec, 1), Čermák (České Budějovice, 1) - Drchal (Bohemians, 3), Tijani (Ostrava, 2), Mabil (Sparta, 1).
Kdo byl podle vás nejlepším hráčem 30. kola?
Pavol Bajza (Hradec Králové)
3,7 %
Tomáš Holeš (Slavia)
9,4 %
František Čech (Hradec Králové)
1,4 %
Alois Hyčka (Teplice)
2,4 %
Srdjan Plavšič (Ostrava)
1,2 %
Patrik Čavoš (České Budějovice)
0,7 %
Matěj Valenta (Liberec)
1,7 %
Marcel Čermák (České Budějovice)
4,1 %
Václav Drchal (Bohemians)
17,1 %
Muhamed Tijani (Ostrava)
44,9 %
Awer Mabil (Sparta)
13,4 %
Celkem hlasovalo 1003 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.