Hlavní obsah

SESTAVA KOLA: Hříšníkův velký návrat, odrodilec hrdinou derby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sešívaní si rychle vzali zpátky, o co na dva týdny přišli. První příčku tabulky. Vršovické derby rozhodli třemi góly ještě do přestávky. Klokani nedokázali v Edenu zopakovat nedávné pohárové drama. Hned tři hráči Slavie figurují v ideální sestavě 28. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz. Dva zástupce mají v jedenáctce Plzeň a České Budějovice. Rozhodněte v přiložené anketě, kdo byl hráčem kola.

Foto: Sport.cz s použitím stránek klubů

Sestava 28. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz. Číslo v závorce udává, kolikrát byl hráč v sestavě kola.

Článek

Sparta ztratila body remízou na Slovácku, kde její plány zhatil především brankář Filip Nguyen. Slavia sebejistým výkonem ve vršovickém derby rivalovo zaváhání potrestala. Hříšník Peter Olayinka oslavil návrat po disciplinárním trestu krásným gólem. Důležitý byl také příspěvek obránce Lukáše Masopusta, do vynikající formy se dostal záložník Oscar Dorley.

Obhájce titulu svého bývalého trenéra Vrbu na lavičce Zlína vůbec nešetřil. Plzeň se trefila celkem čtyřikrát, skóre otevřel kapitán Lukáš Hejda, o dva góly se postaral střídající žolík Adam Vlkanova.

Zápas Plzeň - Zlín tématem v pořadu PřímákVideo: Sport.cz

České Budějovice uštědřily debakl Jablonci. S jedním gólem a dvěma asistencemi kanonádu řídil Lukáš Čmelík, mezi střelce se zapsal i stoper Lukáš Havel.

Rodina Černých byla po léta spojena s Hradcem Králové, východočeské derby teď ovšem rozhodl Pavel Černý paradoxně jako kapitán Pardubic, kde už dávno zdomácněl. Liberecký Christian Frýdek se blýskl dvěma góly do sítě Brna. Teplice objevily nečekaného exekutora penalt, již třetí v krátké době v Olomouci proměnil obránce Matěj Hybš.

Sestava 28. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz:
Nguyen (Slovácko, 2) - Masopust (Slavia, 3), Hejda (Plzeň, 5), Havel (České Budějovice, 3), Hybš (Teplice, 1) - Čmelík (České Budějovice, 2), Vlkanova (Plzeň, 4), Oscar (Slavia, 2), Frýdek (Liberec, 3) - Černý (Pardubice, 2), Olayinka (Slavia, 6).
Kdo byl podle vás nejlepším hráčem 28. kola?
Filip Nguyen (Slovácko)
15,7 %
Lukáš Masopust (Slavia)
2 %
Lukáš Hejda (Plzeň)
1 %
Lukáš Havel (České Budějovice)
0,8 %
Matěj Hybš (Teplice)
2,7 %
Lukáš Čmelík (České Budějovice)
2,8 %
Adam Vlkanova (Plzeň)
17,2 %
Oscar Dorley (Slavia)
9,1 %
Christian Frýdek (Liberec)
6 %
Pavel Černý (Pardubice)
3,3 %
Peter Olayinka (Slavia)
39,4 %
Celkem hlasovalo 1076 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.