Hlavní obsah

SESTAVA KOLA: Jurečkova kanonáda do historie, také Baník se odvázal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jubilejní zápis do historie. Václav Jurečka se stal za dobu samostatné české soutěže desátým kanonýrem, který dokázal v jednom utkání nasázet čtyři góly (sparťan David Lafata dokonce pět). Útočník sešívaných byl králem víkendu a jeho jméno samozřejmě figuruje v ideální sestavě 1. kola nadstavby fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz. Čtyři zástupce má v jedenáctce Slavia, tři Baník a dva Sparta. Rozhodněte v přiložené anketě, kdo byl hráčem kola.

Foto: Sport.cz s použitím stránek klubů

Sestava 1. kola nadstavby fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz. Číslo v závorce udává, kolikrát byl hráč v sestavě kola.

Článek

Klokani ani další návštěvu u souseda v Edenu nezvládli, Slavia doma znovu vládla. Čtyřgólový Václav Jurečka byl hlavním hrdinou, stoupající formu týmu ovšem potvrdili také střelci zbývajících branek David Douděra a Mick van Buren, pěknou asistenci si pak připsal Matěj Jurásek.

První příčku však dál drží Sparta. Tři body v Olomouc trefil netradiční člen základní sestavy Martin Minčev, brankář Matěj Kovář potvrdil svou jistotu posledních týdnů.

Přímák s bývalým reprezentačním útočníkem Vratislavem LokvencemVideo: Sport.cz

Plzeň ve skupině o titul remizovala se Slováckem. Skóre otevřel domácí kapitán Lukáš Hejda, hosté se mohli opět spolehnout na explzeňského mazáka Milana Petrželu.

Baník vkročil do skupiny o záchranu rázně, Brnu nasázel čtyři góly. Obránce Jan Juroška doslova řádil, připsal si gól a dvě asistence. K dalším výrazným postavám se zařadili Cadu a Srdjan Plavšič.

Sestava 1. kola nadstavby fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz:
Kovář (Sparta, 2) - Douděra (Slavia, 4), Hejda (Plzeň, 6), Juroška (Ostrava, 1) - M. Jurásek (Slavia, 5), Cadu (Ostrava, 2), Petržela (Slovácko, 4), Plavšič (Ostrava, 3) - Van Buren (Slavia, 5), Jurečka (Slavia, 3), Minčev (Sparta, 3).
Kdo byl podle vás nejlepším hráčem 1. kola nadstavby?
Matěj Kovář (Sparta)
7,2 %
David Douděra (Slavia)
0,9 %
Lukáš Hejda (Plzeň)
2,1 %
Jan Juroška (Ostrava)
25,7 %
Matěj Jurásek (Slavia)
0,7 %
Cadu (Ostrava)
0,6 %
Milan Petržela (Slovácko)
2,8 %
Srdjan Plavšič (Ostrava)
1,6 %
Mick van Buren (Slavia)
2 %
Václav Jurečka (Slavia)
54,2 %
Martin Minčev (Sparta)
2,2 %
Celkem hlasovalo 1145 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.