Hlavní obsah

Jurečka cítil, že mu tam spadne všechno. Na stupínek nechtěl, proti Veselému má motivaci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klokany týral hlavně on, předvedl exkluzivní kousek. Útočník fotbalové Slavie Václav Jurečka umučil ve vršovickém derby Bohemians čtyřmi góly, sešívaní rozdrtili rivala ze stejné městské lokality v prvním kole nadstavby 6:0 a v tabulce drží dvoubodovou ztrátu na vedoucí Spartu. „Teď se musíme soustředit na to, abychom za týden zvládli derby na Letné,“ vzhlédl hned Jurečka k nejbližšímu utkání na Spartě, které může hodně pomoct rozřešit mistrovskou tahanici.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kanonýr Slavie Václav Jurečka v derby proti Bohemians slaví hattrick.

Článek

Už v minulých týdnech slávistický trenér Jindřich Trpišovský oceňoval Jurečkův progres. Pracovitý ofenzivní univerzál dával důležité branky, dodával větší a větší přínos. Proti Bohemians ale doslova explodoval. „Trenérům děkuju za důvěru, snažím se ji splácet na hřišti. Pomáhá mi, že spolu hodně komunikujeme," vypíchl Jurečka.

Osmadvacetiletého borce samozřejmě plné tribuny nejvíce vyvolávaly. Když šli červenobílí na děkovačku pod kotel na severní tribuně, chvilku se řešilo, jestli Jurečka nevystoupá mezi fanoušky na stupínek. Hlavně Jan Bořil do něj hučel. Hlavní hrdina podvečera ale nakonec zůstal dole s ostatními. „Kluci mě hecovali, hlavně Honza Bořil s Ondrou Kolářem, ať tam jdu. Ale říkal jsem, že není konec a že musíme zůstat nohama na zemi. Teď se musíme připravit na Spartu a vyhrát tam," vysvětlil.

Jurečka se poprvé prosadil ve 30. minutě, když se prodral k centru od Davida Douděry, přetlačil mladého obránce Adama Kadlece a zblízka propálil Martina Jedličku. V 48. minutě se po pěkné pobídce od Matěje Juráska řítil na bránu soupeře a z úhlu ranou pod břevno zvýšil na 2:0. Třetí zásah přišel z dálky, opřel se do míče z minimálně pětadvaceti metrů. A svůj čtvrtý gól přidal z brejku, když ho uvolnil Stanislav Tecl.

„Občas se to tak sejde. Když dáte první branku, chcete vstřelit další. Po druhém gólu jsem věřil, že když vystřelím z dálky, spadne mi tam třetí. Cítil jsem, že je to den, kdy vám tam spadne prakticky všechno. Trochu mě mrzí, že jsem si nepohlídal ofsajd, gólů jsem mohl mít i víc, ale musím zůstat skromný. Čtyři góly stačí, musím pokračovat v práci a potvrdit to na Letné," líčil Jurečka, který síť rozvlnil pětkrát, ale jeho trefa z 66. minuty správně neplatila kvůli ofsajdu.

Pikantní pro něj bylo setkání s trenérem Bohemians Jaroslavem Veselým, který ho před lety trénoval v druholigovém Kolíně. „Vytáhl jsem si ho z Opavy. Hrál dobře, ale vraždil jednu šanci za druhou. Teď mi to vrátil," povzdechl si Veselý.

Rozdílový hráč fotbalové Slavie - momentálně Václav Jurečka. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

„To společné angažmá nám úplně nesedlo. Vždycky mám proti němu motivaci navíc. Jsem rád, že na dálku trochu pomáhám i Slovácku," reagoval Jurečka s odkazem na boj o čtvrté místo, v němž Bohemians zápolí se Slováckem, kde Jurečka do minulé sezony působil.

Stal se teprve druhým slávistickým hráčem, jenž dal v jednom ligovém utkání v historii samostatné ligy čtyři góly. Tím prvním byl v sezoně 1995/1996 Robert Vágner, který se čtyřikrát trefil proti Uherskému Hradišti (9:1). „Vážím si toho, je to pěkné. Ale nekončíme, nadstavba teprve začíná," zmínil Jurečka. Vedle sedící tiskový mluvčí Michal Býček jen prohodil: „Ještě ti pak ukážeme statistiky Pepiho Bicana," připomněl v dobrém legendárního střelce klubu z Edenu.

Reklama

Související témata:
  Č. Budějovice - Bohemians dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice
Bohemians
  Jablonec - Karviná dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Karviná
Jablonec vs. Karviná
Jablonec
Karviná
  Pardubice - Zlín dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Pardubice vs. Zlín
Pardubice vs. Zlín
Pardubice
Zlín
  Slavia - Ostrava dnes 18 : 00
20240504T18 : 00:00+0200
Slavia vs. Ostrava
Slavia vs. Ostrava
Slavia
Ostrava
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.