Hlavní obsah

SESTAVA KOLA: Kanonýr oslavil novou smlouvu, Baník se s Hapalem chytil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Gólové příděly z Ligy mistrů na ně zatím na domácí scéně nedoléhají. Mistrovská Viktoria v Jablonci zvládla další utkání následující po bitvě s Bayernem Mnichov a v čele tabulky drží čtyřbodový náskok na druhou Slavii, navíc se zápasem k dobru. Hned tři zástupci Plzně proto figurují v ideální sestavě 12. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz. Dva hráče dodaly Sparta a ostravský Baník. Rozhodněte v přiložené anketě, kdo byl hráčem kola.

Foto: Sport.cz s použitím webových stránek klubů

Sestava 12. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz:

Článek

Prodlužte kanonýrovi smlouvu, odvděčí se vám góly. Alespoň Tomáš Chorý tak zareagoval, na Střelnici skóroval hned dvakrát. Jindřich Staněk navíc znovu zaperlil v brance, a tak obrana v čele s Luďkem Pernicou udržela čisté konto. Slavia zarazila špatné výsledky bez vstřeleného gólu. Mladou Boleslav navzdory dlouhému oslabení doma porazila, o vítěznou trefu se postaral Ondřej Lingr.

Poslední Pardubice hrály na Spartě odvážně, nakonec však pětkrát inkasovaly. Lukáš Sadílek i střídající Martin Minčev si připsali gól a asistenci. Bulharský útočník vstřelil v české lize pět branek, z toho hned čtyři Pardubicím... Trenér Pavel Hapal prožil vítězný návrat na lavičku Baníku. Ostravští porazili Slovácko, na první dvě branky přihrál Nemanja Kuzmanovič, třetí vstřelil Filip Kaloč.

Přímák s Juliem BielikemVideo: Sport.cz

Klokani v Ďolíčku opět uhráli jen bod, v utkání s Olomoucí jim ho vystřelil Martin Dostál. Votroci otočili zápas s Brnem, těsně před koncem jim výhru zajistil Daniel Vašulín. Jihočeši zvítězili v Teplicích, výrazné oživení do druhé půle přinesl autor druhého gólu Lukáš Čmelík.

Sestava 12. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz:
Staněk (Plzeň, 2) - Dostál (Bohemians, 1), Pernica (Plzeň, 1), Kaloč (Ostrava, 1) - Lingr (Slavia, 1), Kuzmanovič (Ostrava, 2), Sadílek (Sparta, 1), Čmelík (České Budějovice, 1) - Vašulín (Hradec Králové, 2), Chorý (Plzeň, 4), Minčev (Sparta, 1).
Kdo byl podle vás nejlepším hráčem 12. kola?
Jindřich Staněk (Plzeň)
4,5 %
Martin Dostál (Bohemians)
3,8 %
Luděk Pernica (Plzeň)
1 %
Filip Kaloč (Ostrava)
2,1 %
Ondřej Lingr (Slavia)
13,3 %
Nemanja Kuzmanovič (Ostrava)
32,3 %
Lukáš Sadílek (Sparta)
19,7 %
Lukáš Čmelík (České Budějovice)
1,5 %
Daniel Vašulín (Hradec Králové)
5,3 %
Tomáš Chorý (Plzeň)
15,1 %
Martin Minčev (Sparta)
1,4 %
Celkem hlasovalo 1394 čtenářů.

Reklama

Související témata: