Hlavní obsah

Za novou smlouvu dva góly. Hrálo se mi dobře, přiznal střelec Chorý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V týdnu útočník Tomáš Chorý prodloužil s Plzní smlouvu až do roku 2025 a hned v následujícím ligovém utkání v Jablonci vstřelil teprve podruhé v kariéře dva góly za zápas. Viktoriáni vyhráli na severu 3:0 a dál vévodí tuzemské soutěži se čtyřbodovým náskokem před Slavií.

Foto: Vít Černý, ČTK

Plzeňský útočník Tomáš Chorý se postaral v Jablonci o úvodní branku zápasu.

Článek

Poprvé na Střelnici udeřil po dvaceti minutách hry zblízka hlavou. Druhý zásah přidal znovu ze vzduchu v 63. minutě, kdy usměrnil do branky přesně k protilehlé tyči centr Mosquery z levé strany.

Zdá se, že prodloužení kontraktu vás nabudilo. Je to tak?

To si nemyslím, v mé hlavě to roli nehrálo. Snažil jsem se koncentrovat na sebe, svůj výkon a výkon celého mužstva. Ale hrálo se mi dobře. Do zápasu jsme vstoupili aktivně, snažili jsme se soupeře napadat, i když to nebylo vůbec jednoduché. Uklidnila nás určitě první branka. Po druhé jsme už měli zápas pod kontrolou. Třetí branka už byla pojišťovací po nádherné střele Modoua.

Pochválíte spoluhráče za přesné nahrávky?

Luďa (Pernica) mi to na zadní tyči při prvním gólu nachystal krásně. Už předtím byly dva rohy a Klímičovi (Kliment) se to dvakrát vyvalilo na zadní tyči. Pak to vyřešil parádně. Dal to na zadní tyči Pernicovi a ten to krásně vrátil před prázdnou branku a já jsem už jen doklepával. Nádherná akce.

Mosquera? Pro soupeře je nechutný, nechtěl bych proti němu hrát. Debata v pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Teprve podruhé v kariéře jste dal dva góly za zápas. Toužíte i po hattricku?

Určitě. Už předtím v Olomouci jsem byl v situaci, kdy jsem hattrick mohl dát. Ale jak se říká, nemusí pršet, stačí, když kape. Takže jsem šťastný za dva góly a že si z Jablonce odvážíme tři body. To je pro nás obrovsky důležité.

Obzvláště v náročném programu po zápase s Bayernem Mnichov. Už jste si na přepínání mezi pohárem a ligou zvykli?

Každý hráč vám určitě řekne, že je lepší hrát zápasy než trénovat. Není však samozřejmě jednoduché přepnout po Champions League na ligu, ale jsem rád, že se nám to daří. Věřím, že v tom budeme pokračovat. Ale musíme jít pochopitelně krůček po krůčku, protože ta cesta není vůbec jednoduchá.

Ukazuje se tím velikost týmu?

Určitě je to důležité. Snažíme se nastavit jako tým a ten je velmi silný. Od prvního až po dvacátého pátého hráče. Nevidím tam ani jednoho frajera, který by něco vypustil. Každý je maximálně koncentrovaný na svůj výkon a jsem rád, že se to odráží v zápasech, jak s Bayernem, tak v následujících ligových, jako teď s Jabloncem. Myslím, že tým má velikou vnitřní sílu.

Z šesti tref v aktuální ligové sezoně jste pět dal právě hned po utkáních Ligy mistrů. Dá se říct, že náročný program vám osobně svědčí?

Jo, samozřejmě jsem rád. Moc netrénujeme, není moc času si něco nachystat na tréninkovém hřišti. Všechno vidíme jen na videu a podobně. Snažíme se pro to udělat fakt maximum, každý hráč se potřebuje nastavit na sto procent. Máte na to tři čtyři dny a většinou se nám to daří. Cítím se tedy moc dobře, i když samozřejmě pociťuju únavu, ale snažím si ji nepřipouštět.

Do jaké míry vnímáte sérii 33 zápasů v lize bez porážky?

Nějak zvlášť ji nevnímám, ale samozřejmě je hezký, když vám někdo řekne, že jste třicet tři zápasů v lize neprohrál. Pochopitelně se ji budeme snažit udržet co nejdéle, ale extra téma to pro nás není. Snažíme se jít do každého dalšího zápasu na sto procent.

Reklama