Hlavní obsah

SESTAVA KOLA: Kapitán potvrdil posun do čela, dvougóloví se trumfovali

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Týden před první ze tří jarních bitev o Prahu došlo ke změně v čele tabulky, obě S si prohodila první a druhou příčku. Velikonoční svátky pak podnítily střelce, místo v útoku zbylo jen pro tři dvougólové borce, kteří figurují v ideální sestavě 26. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz. Dva zástupce mají v jedenáctce Sparta a Plzeň. Rozhodněte v přiložené anketě, kdo byl hráčem kola.

Foto: Sport.cz s použitím stránek klubů

Sestava 26. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz:

Článek

Sešívaní ani počtvrté v řadě venku nezvítězili. V posledních dnech ukazuje výtečnou formu Christos Zafeiris, v Mladé Boleslavi ovšem stačil jen dorovnat úvodní parádní trefu Vasila Kušeje.

Sparta se pak v Pardubicích chopila nabízené šance, Tomáš Wiesner z křídla nachystal první gól a kapitán Ladislav Krejčí mladší druhou brankou tři body potvrdil.

Mladoboleslavský Vasil Kušej si říká o velké angažmá. Debata v pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Plzeňští obhájci titulu zvítězili po čtyřech zápasech. Po obratu udolali Jablonec především díky dvěma gólům střídajícího žolíka Matěje Vydry, hodně vidět byl také Jan Sýkora.

O výsledek 2:2 v utkání Olomouce s Bohemians se postarali dva dvougóloví střelci. Domácí Mojmír Chytil přitom bude od léta ve Slavii, jejímž kmenovým hráčem je zatím také Jan Matoušek...

Na Slovácku se sice činil domácí brankář Filip Nguyen, stoper Eneo Bitri ho nicméně jednou překonal a Baník se dočkal důležité výhry. V bitvě o záchranu si na jihu Čech hodně pomohly také Teplice, skóre tam uzavřel sváteční střelec Lukáš Mareček.

Sestava 26. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz:
Nguyen (Slovácko, 1) - Mareček (Teplice, 1), Bitri (Ostrava, 1), Krejčí mladší (Sparta, 4) - Wiesner (Sparta, 1), Zafeiris (Slavia, 2), Kušej (Mladá Boleslav, 1), Sýkora (Plzeň, 4) - Vydra (Plzeň, 1), Chytil (Olomouc, 4), Matoušek (Bohemians, 2).

Pro pořádek si ještě připomeňme sestavu 23. kola, které v minulém týdnu zakončila dohrávka mezi Jabloncem a Slováckem.

Sestava 23. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz:
Jedlička (Bohemians, 2) - Köstl (Bohemians, 2), Holeš (Slavia, 3), Suchý (Mladá Boleslav, 1) - Olayinka (Slavia, 5), Ševčík (Slavia, 3), Hübschman (Jablonec, 3), Vodháněl (Olomouc, 1) - Čvančara (Sparta, 3), Kuchta (Sparta, 4), Jawo (Mladá Boleslav, 1).
Kdo byl podle vás nejlepším hráčem 26. kola?
Filip Nguyen (Slovácko)
3 %
Lukáš Mareček (Teplice)
2,9 %
Eneo Bitri (Ostrava)
3,5 %
Ladislav Krejčí mladší (Sparta)
47,7 %
Tomáš Wiesner (Sparta)
1,3 %
Christos Zafeiris (Slavia)
12,5 %
Vasil Kušej (Mladá Boleslav)
2 %
Jan Sýkora (Plzeň)
2,3 %
Matěj Vydra (Plzeň)
12 %
Mojmír Chytil (Olomouc)
2,6 %
Jan Matoušek (Bohemians)
10,2 %
Celkem hlasovalo 798 čtenářů.

Reklama

Související témata: