Hlavní obsah

Plzeňský hrdina Vydra: Obhajoba? Stát se může cokoli, fotbal nemá logiku a míč je kulatý!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Právě pro tohle ho Plzeň v zimě angažovala. Ve chvíli, kdy byla Viktoria po dvou úderech Jablonce v sobotním ligovém duelu na kolenou a prohrávala 1:2, vzal to zkušený fotbalový útočník Matěj Vydra na sebe. Dvěma slepenými góly vystřelil Plzni výhru 3:2.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský útočník Matěj Vydra slaví gól v utkání nejvyšší soutěže.

Článek

Kdy naposledy jste zažil tak bláznivý zápas?

Pátrám v paměti... Asi v dresu Derby County, takže pár let zpátky. Neměli bychom ale udělat z takového zápasu drama. Měli jsme ho pod kontrolou, potom jsme dvakrát zbytečně zaváhali a byli jsme dole. Naštěstí jsme výsledek dokázali otočit.

Krátce po vašem příchodu na trávník ve druhém poločase vstřelil Jablonec dva góly. Jak vám bylo?

Než jsem se rozkoukal, prohrávali jsme jedna dva. Dneska šlo o zápas, kdy buď ukážeme sílu nebo ho zase ztratíme. Je super, že platí první varianta.

Plzeň má velké manko, pořád je ale čas něco změnit a vrátit se do hry o titul. Příspěvek z pořadu Přímák.Video: Sport.cz

Obrat jste zařídil dvěma brankami. Která byla těžší?

Před první odskočil míč Havlisovi (Havlovi), naštěstí se dostal ke mně. Nemířil jsem, balon prošel brankáři mezi nohama. Před druhou jsem dostal skvělý centr od Mosquery. Byla jen otázka správně nastavit placírku a trefit bránu. Povedlo se.

Naposledy jste vstřelil dva góly ještě za Derby County před pěti lety.

Je to dlouhá doba. Ale hlavní je, že jsme vyhráli. Říká se, že nezáleží, kdo dá góly, ale zásadní jsou body. Nicméně góly jsou důležité i pro mě. Jako útočník můžu chytit střeleckou vlnu a pomáhat Plzni.

Do zápasů nastupujete střídavě v základní sestavě i v roli žolíka. Jak vnímáte svoji pozici v týmu?

Tohle je spíš otázka ne trenéry, já sestavu nedělám. Od začátku chce hrát pochopitelně každý. Když jsem teď nehrál od první minuty, musel jsem být připravený týmu pomoct. Jsem tedy nachystaný do základu i z pozice lavičky. Což musíte jako hráč vždycky přijmout, není čas dělat neplechu.

Nakopne Plzeň obrat v závěru do ligového finiše?

Takový impulz jsme potřebovali. Teď se musíme soustředit na sebe a sbírat body. Co se stane, je ve hvězdách. Myslím, že ztrácet budou i jiné týmy z vršku tabulky. Ohledně obhajoby bych tedy hlavu nevěšel. Ve hře je ještě dost bodů. Stát se může cokoli, fotbal nemá logiku a míč je kulatý.

  Plzeň - Ostrava dnes 17 : 00
20240518T17 : 00:00+0200
Plzeň vs. Ostrava
Plzeň vs. Ostrava
Plzeň
Ostrava
  Slovácko - Slavia dnes 17 : 00
20240518T17 : 00:00+0200
Slovácko vs. Slavia
Slovácko vs. Slavia
Slovácko
Slavia
  Ml. Boleslav - Sparta dnes 17 : 00
20240518T17 : 00:00+0200
Ml. Boleslav vs. Sparta
Ml. Boleslav vs. Sparta
Ml. Boleslav
Sparta
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.