Hlavní obsah

SESTAVA KOLA: Kapitán specialistou na mistra, sešívaní velebí teenagera

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sami ještě pořád na lídra hodně ztrácejí, výhrou v Plzni po 11 letech nicméně bitvu o titul řádně zdramatizovali především ve prospěch rivala z Edenu. Letenští zodpovědným a soustředěným výkonem zareagovali na debakl v derby. Hned tři zástupci Sparty proto figurují v ideální sestavě 15. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz. Dva hráče dodala Olomouc. Rozhodněte v přiložené anketě, kdo byl hráčem kola.

Foto: Sport.cz s použitím webových stránek klubů

Sestava 15. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz:

Článek

Hrdinou Sparty je od soboty její zastupující kapitán a sváteční střelec. David Pavelka se v lize naposledy trefil v únoru doma proti Viktorii, teď zase až ve svém 100. soutěžním utkání za Spartu v Plzni, kde rozhodl. Mezi muže ligového šlágru se zařadili také mladíci Martin Vitík a Matěj Kovář, kteří patřili po derby k nejvíce kritizovaným.

Sešívaní měli s Baníkem spoustu práce, nakonec se však díky dvěma trefám teenagera Matěje Juráska vedoucí Plzni přiblížili. Klokani konečně zvítězili také doma, velký obrat proti Zlínu završil jejich podzimní kanonýr Roman Květ. Devět gólů na kontě má stejně jako on také liberecký Mick van Buren, který vynikl proti Hradci Králové.

Po 11 letech se Sparta v Plzni dočkala. Vítězství zařídil kapitán David PavelkaVideo: Sport.cz

Olomouc hladce přehrála Jablonec, k nejlepším patřili Jiří Spáčil a Antonín Růsek. Daniel Mareček z Mladé Boleslavi dal dva góly Teplicím. Obránce Lukáš Havel se gólově podílel na výhře Jihočechů nad Brnem, bek Michal Tomičzase zajistil Slovácku výhru nad Pardubicemi.

Sestava 15. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz:
Kovář (Sparta, 1) - Tomič (Slovácko, 1), Havel (České Budějovice, 1), Vitík (Sparta, 1) - Spáčil (Olomouc, 1), Pavelka (Sparta, 1), Mareček (Mladá Boleslav, 2), Květ (Bohemians, 4) - M. Jurásek (Slavia, 2), Van Buren (Liberec, 2), Růsek (Olomouc, 2).
Kdo byl podle vás nejlepším hráčem 15. kola?
Matěj Kovář (Sparta)
1,2 %
Michal Tomič (Slovácko)
4,4 %
Lukáš Havel (České Budějovice)
1,7 %
Martin Vitík (Sparta)
21,9 %
Jiří Spáčil (Olomouc)
0,8 %
David Pavelka (Sparta)
1,4 %
Daniel Mareček (Mladá Boleslav)
1,2 %
Roman Květ (Bohemians)
11,2 %
Matěj Jurásek (Slavia)
51,4 %
Mick van Buren (Liberec)
3,3 %
Antonín Růsek (Olomouc)
1,5 %
Celkem hlasovalo 1121 čtenářů.

Reklama

Související témata: