Hlavní obsah

SESTAVA KOLA: Květ vyrukoval po koruně krále střelců, veteránovi sebrali rekord

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sedm gólů po přestávce, celkem osm v utkání. Šlágr víkendu nabídl střelecké hody. Klokani z nich ovšem radost neměli, pražské derby výrazným poměrem ovládli Letenští (2:6). Není proto divu, že hned tři zástupci Sparty figurují v ideální sestavě 19. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz. Dva hráče mají v jedenáctce Slavia, Plzeň a Jablonec. Rozhodněte v přiložené anketě, kdo byl hráčem kola.

Foto: Sport.cz s použitím stránek klubů

Sestava 19. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz.

Článek

Sešívaní nakonec doma roli favorita splnili, s nováčkem z Brna se ovšem nečekaně natrápili. V pravý čas vynesli žolíka Ewertona, výhru musel skvělými zákroky posvětit brankář Ondřej Kolář. Druhá Plzeň porazila Jihočechy jen těsně. V záloze byl velmi platný Pavel Bucha, hrdina Roman Květ se pak dvěma trefami dotáhl na čelo tabulky střelců.

Třetí Sparta se rozparádila v Ďolíčku. Dva góly si připsal universál Ladislav Krejčí mladší, ve výborném světle se předvedli také útočníci Jan Kuchta a Lukáš Haraslín. Klokanům tak nebylo nic platné, že dvěma trefami se uvedl také exsparťan Aleš Čermák.

Roman Květ by měl být budoucností Viktorie PlzeňVideo: Sport.cz

Venku však loupily i další hostující týmy. Poslední Pardubice zaskočily Mladou Boleslav, jejich hrdinou se stal autor jediné branky Dominik Janošek. Jablonec pak výrazně pookřál výhrou v Ostravě. Tomáš Hübschman byl ještě v den utkání ve věku 41 let a 5 měsíců nejstarším autorem gólu v historii české ligy, nakonec však byla branka zapsána jako vlastní. Veteránův výkon byl nicméně parádní, v obraně zaválel Jakub Martinec.

Sestava 19. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz
Kolář (Slavia, 2) - Martinec (Jablonec, 2), Hübschman (Jablonec, 2), Krejčí ml. (Sparta, 2) - Bucha (Plzeň, 1), Květ (Plzeň, 5), Čermák (Bohemians, 1), Janošek (Pardubice, 2) - Ewerton (Slavia, 1), Kuchta (Sparta, 2), Haraslín (Sparta, 3).
Kdo byl podle vás nejlepším hráčem 19. kola?
Ondřej Kolář (Slavia)
23 %
Jakub Martinec (Jablonec)
0,8 %
Tomáš Hübschman (Jablonec)
4,5 %
Ladislav Krejčí mladší (Sparta)
40,9 %
Pavel Bucha (Plzeň)
1,2 %
Roman Květ (Plzeň)
17,9 %
Aleš Čermák (Bohemians)
3,1 %
Dominik Janošek (Pardubice)
2,5 %
Ewerton (Slavia)
1,3 %
Jan Kuchta (Sparta)
1,8 %
Lukáš Haraslín (Sparta)
3 %
Celkem hlasovalo 1335 čtenářů.

Reklama

Související témata: