Hlavní obsah

Nejstarší střelec ligy? Neřeším to, počítat se budou jenom body, ví veterán Hübschman

První dvě jarní kola, v nichž Baník neprohrál a Jablonec naopak nedokázal zvítězit, rozdal karty před vzájemným soubojem poměrně jasně. Ostravští fotbalisté ale v domácí ligové premiéře roku 2023 selhali a Severočechům podlehli 1:2.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva Jan Král, Tomáš Hübschman, Jakub Martinec a Joshua Akpudje z Jablonce oslavují gól v duelu nejvyšší soutěže na půdě Baníku Ostrava.

Článek
Fotogalerie

Jablonec šel do vedení po půlhodině prvního poločasu po střele Tomáše Hübschmana, kterou po rohovém kopu mimo dosah brankáře Laštůvky vychýlil útočník Baníku Jiří Klíma. A pokud Hübschmanovi gól ve statistikách zůstane, stane se v 41 letech a třech měsících nejstarším střelcem české ligy.

„Šlo to na bránu, jejich hráč míč tečoval. Neřeším, jestli mi ten gól zůstane a budu nejstarší střelec ligy. Za několik dní na to nikdo myslet nebude a počítat se budou jenom body. Jsem rád, že gól pomohl k tomu, abychom vyhráli," svěřoval se bývalý reprezentant.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Jablonecká radost. Zleva Matěj Polidar, Jakub Považanec, střelec gólu Tomáš Hübschman, Joshua Akpudje, Jakub Martinec a Jan Chramosta z Jablonce slaví gól na půdě Baníku.

První sezonní trefou Hübschman překonal bývalého spoluhráče z ukrajinského Šachtaru Doněck Jana Laštůvku. „Hodně jsme toho spolu v Šachtaru i v reprezentaci zažili a dá se říct, že se známe odmala. Rád jsem ho po delší době viděl, ale nemůžu říct, že by mi bylo líto, že jsem mu dal gól. My potřebujeme bodovat, v naší situaci je každé vítězství hodně důležité. Lašty se se mnou kvůli tomu určitě kamarádit nepřestane," říkal Hübschman.

Jablonecký středopolař k první výhře Jablonce v roce 2023 pomohl nejen gólovou střelou. Cítit byl především ve středu hřiště. „Smekám před ním, odehrál ve svém věku skvělé utkání. Zranili se nám Kratochvíl i Houska, takže naskočil a zase týmu pomohl. Je vidět, že má fotbal hodně rád. Pro nás má ohromnou cenu. Je to unikát v lize. V autobuse si dá dvě piva a zase bude čerstvý," poukázal trenér Jablonce David Horejš.

Na oblíbený autobusový rituál se Hübschman těší po každém venkovním zápase nejen po tom v Ostravě. „Ta piva si určitě dám. Dal bych si je, i kdybychom prohráli, to není tajemství. Ale když vyhrajeme, chutnají mi více," usmíval se záložník Jablonce.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva Jan Král z Jablonce a Jiří Klíma z Ostravy.

Baník po skvělém střeleckém představení v Teplicích (5:0) tentokrát v koncovce selhal. Jak překonat obranu Jablonce ukázal až v 94. minutě parádní ranou z pětadvaceti metrů Srdjan Plavšič, který ovšem už jen mírnil nečekanou porážku.

„Střela mu vyšla nádherně, ten gól byl krásný. Měli jsme tam i další střely zpoza šestnáctky ale končily na tribuně. Nebyli jsme přesní, nepřišel ani žádný cílený a přesný centr. Z toho vyplynuly tři přímé střely, ale po pravdě si na ty dvě vůbec nevzpomínám. Po minulém utkání nás pasovali do první šestky, ale jak je vidět, je před námi ještě hodně práce," zdůraznil trenér Baníku Pavel Hapal.

Reklama