Hlavní obsah

SESTAVA KOLA: Mosquera klíčovým mužem šlágru, veterán udeřil jako žolík

Náboj očekávaného šlágru dost výrazně opadl hned na samém začátku. Sešívaní šli do deseti a v oslabení s mankem gólu inkasovaného z penalty už moc šancí neměli. Obhájce titulu nabízené příležitosti využil a klubový rekord posunul již na 30 zápasů v soutěži bez porážky. Hned čtyři hráči Plzně figurují v ideální sestavě 9. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz. Dva zástupce dodala Olomouc. Rozhodněte v přiložené anketě, kdo byl hráčem kola.

Foto: Sport.cz s použitím webových stránek klubů

Sestava 9. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz:

Článek

Mít celý zápas přesilovku, to se pak hraje. Klíčovým mužem šlágru byl plzeňský Jhon Mosquera, který došel pro penaltu a vyfauloval se na něm Santos, druhý gól pak přidal sám. Hrdina nebyl sám, formu potvrdili také Václav Jemelka, Lukáš Kalvach či Tomáš Chorý.

Sparta jen remizovala s Baníkem, nepomohl jí ani aktivní stoper Jaroslav Zelený, který podporoval ofenzivu. Olomouc uspěla na jihu Čech, mužem zápasu byl záložník Denis Ventúra a spolehnutí bylo na brankáře Jakuba Trefila.

Problémy v obraně Slavie? Douděra nemůže hrát na Mosqueru. K Santosovi chybí Hovorka, míní bývalý reprezentant. Pasáž z PřímákuVideo: Sport.cz

Mladá Boleslav po poločase v Liberci prohrávala, když pak ovšem jako žolík nastoupil veterán Marek Matějovský, skóre třemi góly otočila. Remízou skončilo utkání Brna s Teplicemi. Za domácí se blýskl čiperný Wale Musa Alli, svůj den měl i hostující stoper Jan Knapík. Jablonec vyhrál na Slovácku, Matěj Polidar se tam za posun do ofenzivní linie odvděčil vítězným gólem.

Sestava 9. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz:
Trefil (Olomouc, 1) - Zelený (Sparta, 1), Knapík (Teplice, 1), Jemelka (Plzeň, 1) - Mosquera (Plzeň, 4), Matějovský (Mladá Boleslav, 2), Kalvach (Plzeň, 1), Ventúra (Olomouc, 1) - Alli (Brno, 1), Chorý (Plzeň, 3), Polidar (Jablonec, 1).
Kdo byl podle vás nejlepším hráčem 9. kola?
Jakub Trefil (Olomouc)
2,7 %
Jaroslav Zelený (Sparta)
3,9 %
Jan Knapík (Teplice)
3,5 %
Václav Jemelka (Plzeň)
1,9 %
Jhon Mosquera (Plzeň)
62 %
Marek Matějovský (Mladá Boleslav)
8,2 %
Lukáš Kalvach (Plzeň)
2,5 %
Denis Ventúra (Olomouc)
1,9 %
Wale Musa Alli (Brno)
7,5 %
Tomáš Chorý (Plzeň)
1,8 %
Matěj Polidar (Jablonec)
4,1 %
Celkem hlasovalo 1094 čtenářů.

Reklama

Související témata: