Hlavní obsah

SESTAVA KOLA: Nezničitelný dědek slavil maratonem, sešívaní se rozjeli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Postup do Konferenční ligy doslova vypotili. Hned o tři dny později ovšem v Brně názorně demonstrovali, kolik sebevědomí jim splnění vytouženého evropského cíle dodalo. Hned tři zástupci pražské Slavie figurují v ideální sestavě 5. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz. Dva hráče dodali Bohemians a také Mladá Boleslav. Rozhodněte v přiložené anketě, kdo byl hráčem kola.

Foto: Sport.cz s použitím webových stránek klubů

Sestava 5. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz.

Článek

Zbrojovka až dosud neprohrála, na Slavii však neměla nárok. Mimořádný výkon znovu podal kapitán Stanislav Tecl, gólově se prosadili také David Douděra a Christ Tiéhi.

Plzeň se v Českých Budějovicích nadřela, tři body jí na sklonku nastaveného času trefil hlavičkář Jhon Mosquera. Z úspěšných pohárových zástupců tak neuspělo jen Slovácko, jež doma ztroskotalo na Liberci. Svůj přínos Slovanu opět prokázal zkušený obránce Theodor Gebre Selassie, který na horké půdě otevřel skóre.

Slavia bude favoritem, Slovácko doma uhraje body. Hodnotíme los Konferenční ligy v pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Velkým jubilantem kola byl Josef Jindřišek. Kapitán Bohemians při svém 400. ligovém startu názorně předvedl, že v 41 letech je stále nezničitelný - naběhal přes 12 kilometrů, nejvíc z celého týmu! Klokani navíc v derby na Spartě zabodovali, mužem zápasu byl zvolen autor jejich gólu Petr Hronek.

Mladá Boleslav použila na první podzimní výhru jednoduchou šablonu. Marek Matějovský dvakrát rozehrál rohový kop a Milan Škoda dvakrát poslal hlavou míč do sítě Pardubic... Kapitán Adam Vlkanova se dost možná loučil s Hradcem Králové (chce ho Plzeň), ve vítězném utkání s Olomoucí byl nicméně znovu vynikající. Jablonec při remíze s Baníkem výrazně podržel brankář Jan Hanuš.

Sestava 5. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz:
Hanuš (Jablonec, 1) - Douděra (Slavia, 1), Tiéhi (Slavia, 1), Gebre Selassie (Liberec, 1) - Vlkanova (Hradec Králové, 2), Matějovský (Mladá Boleslav, 1), Jindřišek (Bohemians, 1), Mosquera (Plzeň, 2) - Hronek (Bohemians, 2), Škoda (Mladá Boleslav, 1), Tecl (Slavia, 1).
Kdo byl podle vás nejlepším hráčem 5. kola?
Jan Hanuš (Jablonec)
1,6 %
David Douděra (Slavia)
1,8 %
Christ Tiéhi (Slavia)
0,9 %
Theodor Gebre Selassie (Liberec)
2,2 %
Adam Vlkanova (Hradec Králové)
10,7 %
Marek Matějovský (Mladá Boleslav)
2 %
Josef Jindřišek (Bohemians)
21,4 %
Jhon Mosquera (Plzeň)
6,5 %
Petr Hronek (Bohemians)
0,9 %
Milan Škoda (Mladá Boleslav)
2,3 %
Stanislav Tecl (Slavia)
49,7 %
Celkem hlasovalo 1825 čtenářů.

Reklama