Hlavní obsah

Teclovi se proti Brnu daří. Dobře, že se vrátilo do ligy, usmívá se slávistický útočník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vstřelil klíčový vedoucí gól fotbalistů Slavie v ligovém zápase v Brně a na druhý přesně nacentroval Douděrovi. Útočník Stanislav Tecl byl ústřední postavou svého mužstva při vítězném zápase na hřišti nováčka nejvyšší soutěže. Tým z Edenu splnil vysokým vítězstvím 4:0 jednoznačně roli favorita.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Jurásek a Stanislav Tecl oslavují gól Slavie.

Článek

Čekal jste, že po čtvrteční euforii z postupu do základní skupiny Konferenční ligy přes polský Raków porazíte Zbrojovku na jejím hřišti před vyprodaným hledištěm takhle hladce?

Po duelech v evropských pohárech je pro nás v lize vždycky důležité, abychom zvládli úvodních dvacet minut. Domácí sice začali hodně aktivně, ale pak jsme vstřelili ze tří šancí tři rychlé góly. Tím jsme jejich odpor zlomili. Nehráli jsme zase až tak dobře, ale byli jsme neskutečně efektivní. Skoro ze všeho jsme skórovali.

Při vaší brance jste míč dopravil do sítě nadvakrát, že?

Měl jsem štěstí, že se po první střele balon odrazil zpátky ke mně. Trefil jsem ho naštěstí tam, kde nikdo nestál. Jsem moc rád, byl to důležitý gól.

Před vaší druhou brankou jste poslal přesný míč z křídla krajnímu obránci Douděrovi. Kde se vzal před brněnskou brankou?

Zatímco já jsem si šel na chvíli na křídlo odpočnout, David Douděra se pro změnu proběhl k soupeřově brance. On je hyperaktivní, pohybuje se skoro všude. (smích).

Zdálo se, že jste skvěle eliminovali největší brněnské opory Ševčíka s Řezníčkem...

Věděli jsme, jakým důležitým fotbalistou Ševčík pro Brno je. Hromada s Tiéhim si ho ale vzali na starost a moc mu toho nedovolili. A Kubu Řezníčka prakticky do ničeho nepustili naši stopeři.

Po přestávce jste přišli o obránce Ousoua, který byl po zákroku na unikajícího Alliho vyloučený. Co říkáte na jeho spornou červenou kartu, o kterou se přičinil VAR?

Byl jsem z ní docela v šoku. Jsem teď zvědavý na vyjádření komise. Jako kapitán jsem se ptal sudího, a on mi řekl, že by jinak Alli postupoval sám na našeho brankáře.

Souhlasíte, že vás postup do skupinové fáze Konferenční ligy nakopl?

Je to tak. My jsme takový úspěch moc potřebovali. V mužstvu máme dost mladých kluků, jimž pozvedl sebevědomí. Je moc dobře, že jsme se poučili z chyb, jichž jsme se dopustili v prvním utkání play off v Polsku. Tam se nám zápas vůbec nepovedl. Věřím, že se teď dlouho k tak špatnému výkonu nepřiblížíme. Hrajeme teď dobře jako tým, makáme jeden za druhého.

Se čtyřmi góly jste momentálně druhý nejlepší ligový kanonýr...

Je odehráno teprve pět kol. Takže bych ještě nelétal v oblacích.

Co říkáte na to, že jste Zbrojovce v nejvyšší soutěži nasázel v dosavadní kariéře už jedenáct branek?

Dozvěděl jsem se to po zápase v Brně. Takže můžu být jen rád, že se vrátilo do ligy. (úsměv). Když jsem ještě hrával před lety za Jihlavu, bývala tehdy utkání se Zbrojovkou pro oba celky hodně prestižní.

Už ve středu vás čeká další ligový duel proti Teplicím. Jak zvládáte nabitý program?

Rád budu zase hrát. Cítím se fyzicky dobře a vím, jak se připravit.

Reklama