Hlavní obsah

SESTAVA KOLA: Plzeň sestřelily mladé sparťanské pušky

Praha

Šlágr se odehrál téměř přesně dva měsíce po původním termínu 13. března. Kvůli koronaviru v Plzni a následné karanténě týmu musel být odložen. Viktoria tedy dorazila na Spartu až nyní s novým koučem Bílkem. Hned pět protagonistů ostře sledované bitvy figuruje v ideální sestavě 23. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz. Tři zástupce má v jedenáctce Sparta, po dvou Slavia a Plzeň.

Foto: Sport.cz s použitím webových stránek klubů

Sestava 23. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz:

Článek

Bitva tradičních rivalů, na kterou si stálo za to počkat. Viktoria vsadila na nečekaně tuhou defenzivu, díky níž dlouho držela naději na bodový zisk. Stoper Hejda se vrátil ve velkém stylu, přitom hrál po vleklém zranění poprvé od půlky ledna. Navzdory třem inkasovaným brankám předvedl mimořádný výkon také brankář Staněk.

Sparta však měla na domácím trávníku navrch a obrat skóre zrežírovali především tři její mladí odchovanci. Hložek elegantním způsobem vyrovnal, střídající Karabec došel pro penaltu a jeden gól přidal sám, aktivní Wiesner si pak připsal hned dvě asistence.

Ostatní už měli své místečko jisté ze zápasů odehraných v původním termínu. Tedy slávisté Stanciu a Kúdela, jablonecký Pleštil, liberecký Rondič, ostravský Ndefe a Schumacher z Bohemians.

Sestava 23. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz:
Staněk (Plzeň) - Hejda (Plzeň), Kúdela (Slavia), Schumacher (Bohemians) - Wiesner (Sparta), Stanciu (Slavia), Ndefe (Ostrava), Pleštil (Jablonec) - Hložek (Sparta), Rondič (Liberec), Karabec (Sparta).

Reklama

  Plzeň - Slovácko zítra 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav zítra 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.