Hlavní obsah

SESTAVA KOLA: Premianti od nováčka, objev sešívaných i dvougólový Haraslín

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nováčkovský elán často zmůže především na startu sezony divy. Úvod domácí soutěže nebyl výjimkou. Karviná je jediným postupujícím z druhé ligy a Zlín doma dokonale zaskočila. Dva její hráči figurují v ideální sestavě 1. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz. Také Slavia a Mladá Boleslav mají v jedenáctce dva zástupce. Rozhodněte v přiložené anketě, kdo byl hráčem kola.

Foto: Sport.cz s použitím stránek klubů

Sestava 1. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz:

Článek

Nepodceňujte Karvinou, varovali experti před startem ligy. A nováček se dal hned do díla. Lukáš Budínský se proti Zlínu blýskl gólem a dvěma parádními asistencemi, výborný byl také Daniel Bartl (gól a břevno).

Z trojice hlavních favoritů neuspěla jen Plzeň, teplická obrana v čele se Štěpánem Chaloupkem udržela čisté konto a senzace byla na světě. Mistrovská Sparta proti Olomouci nezaváhala, Lukáš Haraslín se postaral o oba její góly. Také Slavia celkem jistě porazila Hradec Králové. Mick van Buren ji uklidnil rychlým gólem, jako letní objev sešívaných se ukazuje mladý obránce Tomáš Vlček, navrátilec z Pardubic.

Přímák s bývalým prvoligovým fotbalistou Petrem MikolandouVideo: Sport.cz

Východočeši doma nestačili na Bohemians, parádní výkon předvedl hostující brankář Michal Reichl. Mladé Boleslavi sedlo utkání s Jabloncem. Vítěznou jízdu nastartoval Vasil Kušej, gólem svůj výkon korunoval také Lamin Jawo.

Baník neuspěl v Liberci, hráčem utkání byl domácí Mohamed Doumbia. Slovácko si hladce poradilo s Českými Budějovicemi, jistotu defenzivě dodal také Vlastimil Daníček.

Kdo byl podle vás nejlepším hráčem 1. kola?
Michal Reichl (Bohemians)
7,4 %
Tomáš Vlček (Slavia)
29,6 %
Štěpánek Chaloupek (Teplice)
3,1 %
Vlastimil Daníček (Slovácko)
3,2 %
Daniel Bartl (Karviná)
0,6 %
Lukáš Budínský (Karviná)
5,2 %
Mohamed Doumbia (Liberec)
1,5 %
Vasil Kušej (Mladá Boleslav)
1,7 %
Lamin Jawo (Mladá Boleslav)
1 %
Mick van Buren (Slavia)
2,1 %
Lukáš Haraslín (Sparta)
44,6 %
Celkem hlasovalo 2236 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.