Hlavní obsah

SESTAVA KOLA: Rivaly táhnou osvědčení střelci, Liberec si finále vychutnává

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bitva o titul pokračuje, teď už na dálku. Letenští svůj díl splnili a šli se koukat na televizi, jestli nesmiřitelní rivalové zakopnou. Sešívaní jim ovšem radost neudělali, rozuzlení mistrovské tajenky oddálili. Celkem čtyři hráči pražských S figurují v ideální sestavě 3. kola nadstavby fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz. Liberec má v jedenáctce tři zástupce, Sparta se Slavií po dvou. Rozhodněte v přiložené anketě, kdo byl hráčem kola.

Foto: Sport.cz s použitím stránek klubů

Sestava 3. kola nadstavby fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz. Číslo v závorce udává, kolikrát byl hráč v sestavě kola.

Článek

Klokani na Letné vedli, senzaci ovšem nedotáhli. Jan Kuchta došel pro penaltu, kterou Ladislav Krejčí mladší proměnil. Role si pak vyměnili, kapitán asistoval u vítězné trefy, jež byla pro Kuchtu již čtrnáctá v sezoně. Krejčí má jen o jednu méně.

Slávisté dokázali na výhru Sparty zareagovat především díky Václavu Jurečkovi, který vstřelil Plzni oba góly a v tabulce střelců má stejně branek jako Kuchta. V obraně znovu odvedl své Igoh Ogbu. Viktorii tak k bodovému zisku nestačila úvodní trefa, o kterou se postaral Rafiu Durosinmi.

Ladislav Krejčí tahounem Sparty. Debata v pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Slovácko zůstává ve hře o poháry, i když s Olomoucí doma ztratilo. Skóre otevřel obránce Stanislav Hofmann.

Finále skupiny o umístění parádně zahájil Liberec, nasázel Votrokům v jejich azylu čtyři góly. Dvakrát se trefil Victor Olatunji, k výrazným postavám patřili i další střelci Christian Frýdek a Marios Purzitidis.

Zlín výrazně zdramatizoval skupinu o záchranou vítězstvím v Pardubicích, jež vychytal brankář Stanislav Dostál. Jablonec už může být v klidu, výhru nad Brnem mu trefil stoper Jan Král.

Sestava 3. kola nadstavby fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz:
Dostál (Zlín, 1) - Hofmann (Slovácko, 1), Ogbu (Slavia, 2), Král (Jablonec, 1), Purzitidis (Liberec, 1) - Frýdek (Liberec, 4), Krejčí (Sparta, 7), Jurečka (Slavia, 4) - Durosinmi (Plzeň, 2), Kuchta (Sparta, 6), Olatunji (Liberec, 2).
Kdo byl podle vás nejlepším hráčem 3. kola nadstavby?
Stanislav Dostál (Zlín)
3,4 %
Stanislav Hofmann (Slovácko)
2,2 %
Igoh Ogbu (Slavia)
1 %
Jan Král (Jablonec)
1 %
Marios Purzitidis (Liberec)
0,7 %
Christian Frýdek (Liberec)
1,6 %
Ladislav Krejčí mladší (Sparta)
5,5 %
Václav Jurečka (Slavia)
32,2 %
Rafiu Durosinmi (Plzeň)
4 %
Jan Kuchta (Sparta)
42,1 %
Victor Olatunji (Liberec)
6,3 %
Celkem hlasovalo 580 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.