Hlavní obsah

SESTAVA KOLA: Sešívané spasil geniální žolík, také Vrba velebí mladíka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nízký věk nemusí být překážkou, mladíci se důrazně hlásí o slovo. Vložené kolo mělo dva dvougólové střelce, jednomu je devatenáct, druhému osmnáct let. Matěj Jurásek i Tom Slončík figurují v ideální sestavě 29. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz. Dva zástupce mají v jedenáctce Slavia, Sparta a Zlín. Rozhodněte v přiložené anketě, kdo byl hráčem kola.

Foto: Sport.cz s použitím stránek klubů

Sestava 29. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz. Číslo v závorce udává, kolikrát byl hráč v sestavě kola.

Článek

Když přijde na hřiště, dokáže rázně promluvit do dění, poukázal nedávno trenér Šilhavý poté, co povolal Matěje Juráska do reprezentace. V Ostravě se mladý hrdina znovu prezentoval jako geniální žolík, dvěma góly v závěrečné desetiminutovce zlomil černou sérii lídra tabulky na hřištích soupeřů. V obraně pak své zkušenosti uplatnil Tomáš Holeš.

Šlágr kola na Letné nabídl tuhou bitvu. Rafiu Durosinmi získal parádní střelou Plzni vedení. O vyrovnání se však postaral Jan Kuchta, o něhož se Sparta i nadále opírala. Velmi aktivní byl také Jaroslav Zelený, který na křídle působil soupeři velké problémy.

Talentovaný Matěj Jurásek ve Slavii roste, zaujal i kouče národního týmu do 20 let. Příspěvek z pořadu Přímák.Video: Sport.cz

Ševci jsou dál poslední, jejich šance však ještě žije. Klokanům dal dva góly Tom Slončík, připsal si také asistenci. Trenéra Vrbu potěšil také Robert Hrubý s bilancí jedna plus jedna.

Liberec zvítězil v azylu Hradce Králové, oporou mu byl brankář Olivier Vliegen. Také Jablonec měl výhru na dosah, trefil se i Václav Sejk. Exjablonecký Vít Beneš pak ovšem v nastavení vydoloval aspoň bod pro Olomouc.

Teplice mají nečekaného exekutora. Matěj Hybš dal také Mladé Boleslavi gól z penalty. Nezmýlil se z ní ani počtvrté v řadě, všechny trefy přitom nasázel v posledních pěti zápasech.

Sestava 29. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz:
Vliegen (Liberec, 2) - Holeš (Slavia, 4), Beneš (Olomouc, 2), Hybš (Teplice, 2) - M. Jurásek (Slavia, 4), Slončík (Zlín, 2), Hrubý (Zlín, 2), Zelený (Sparta, 2) - Sejk (Jablonec, 2), Kuchta (Sparta, 5), Durosinmi (Plzeň, 1).
Kdo byl podle vás nejlepším hráčem 29. kola?
Olivier Vliegen (Liberec)
1,1 %
Tomáš Holeš (Slavia)
1,3 %
Vít Beneš (Olomouc)
1,5 %
Matěj Hybš (Teplice)
1,2 %
Matěj Jurásek (Slavia)
47,7 %
Tom Slončík (Zlín)
9,1 %
Robert Hrubý (Zlín)
0,5 %
Jaroslav Zelený (Sparta)
1,4 %
Václav Sejk (Jablonec)
0,9 %
Jan Kuchta (Sparta)
31,2 %
Rafiu Durosinmi (Plzeň)
4,1 %
Celkem hlasovalo 1498 čtenářů.

Reklama

Související témata: