Hlavní obsah

SESTAVA KOLA: Skláři objevili drahokam, kanonádě Slavie velí kapitán

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokračují v trendu z minulého ročníku a rychle se svým konkurentům vzdalují. Mistrovská Plzeň i vicemistrovská Slavia si zatím hrají vlastní soutěž, jejich nedělní bitva na západě Čech tak poutá mimořádnou pozornost. Elitní týmy dodaly po dvou zástupcích do ideální sestavy 8. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz. Další kluby už mají v jedenáctce maximálně jednoho zástupce. Rozhodněte v přiložené anketě, kdo byl hráčem kola.

Foto: Sport.cz s použitím webových stránek klubů

Sestava 8. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz:

Článek

Střelecký apetit sešívaných je mimořádný, za osm kol nasázeli 31 gólů. Jejich kapitán Stanislav Tecl s osmi trefami vévodí tabulce střelců. Proti Českým Budějovicím si připsal další dvě branky, obránce David Jurásek pro změnu složil hattrick z asistencí. Viktorii stačí vyhrávat o gól. V Olomouci dvakrát skóroval útočník Tomáš Chorý, asistencí a vítězným gólem se k němu připojil obránce Milan Havel. Za Sigmu se dvakrát trefil Mojmír Chytil.

Našli se i další dvougóloví střelci. Kapitán Jakub Řezníček dovedl Zbrojovku k výhře ve Zlíně, africký objev Abdallah Gning zase Teplice k remíze se Spartou.

Tomáše Chorého trápí zraněný nárt. Dá se dohromady pro duel s Interem?Video: Sport.cz

Brankář Tomáš Fryšták svým prvním vystoupením v sezoně podržel Slovácko v Mladé Boleslavi. Exhradecký Jakub Martinec dal Votrokům gól za Jablonec, Christian Frýdek táhl Liberec za vítězstvím v Ďolíčku. Nejlepším hráčem Baníku proti Pardubicím byl Nemanja Kuzmanovič.

Sestava 8. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz:
Fryšták (Slovácko, 1) - Havel (Plzeň, 1), Martinec (Jablonec, 1), D. Jurásek (Slavia, 2) - Frýdek (Liberec, 2), Kuzmanovič (Ostrava, 1), Chytil (Olomouc, 2), Gning (Teplice, 2) - Řezníček (Brno, 2), Chorý (Plzeň, 2), Tecl (Slavia, 3).
Kdo byl podle vás nejlepším hráčem 8. kola?
Tomáš Fryšták (Slovácko)
2,7 %
Milan Havel (Plzeň)
1,8 %
Jakub Martinec (Jablonec)
2,1 %
David Jurásek (Slavia)
4,8 %
Christian Frýdek (Liberec)
4,1 %
Nemanja Kuzmanovič (Ostrava)
9,9 %
Mojmír Chytil (Olomouc)
2,4 %
Abdallah Gning (Teplice)
16,8 %
Jakub Řezníček (Brno)
9,6 %
Tomáš Chorý (Plzeň)
3,6 %
Stanislav Tecl (Slavia)
42,2 %
Celkem hlasovalo 1654 čtenářů.

Reklama

Související témata: