Hlavní obsah

SESTAVA KOLA: Stínadla se bouří, Slavia chválí posilu, Bolka zvládla oslabení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Senzace nové sezony? Zatím určitě tým z teplických Stínadel. Severočeši ještě v průběhu jara odvraceli reálnou hrozbu sestupu - a teď si na úvod nového ročníku podali oba zástupce z předkola Konferenční ligy. Tepličtí po Plzni porazili také Bohemians, jejich lídr Daniel Trubač tak nechybí v ideální sestavě 2. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz. Slavia a Mladá Boleslav mají v jedenáctce dva zástupce. Rozhodněte v přiložené anketě, kdo byl hráčem kola.

Foto: Sport.cz s použitím stránek klubů

Sestava 2. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz:

Článek

Domácí překvapení proti Plzni potvrdili bodovým importem z Ďolíčku. Tepličtí jsou postrachem pohárových zástupců, Daniel Trubač se v obou případech trefil.

Spolu se Severočechy mají plný bodový zisk ještě favorizovaná pražská S. Sparta se ve Zlíně nečekaně natrápila, obranu Ševců tam skvěle řídil původem záložník Joss Didiba. Pražané nakonec našli tradičního zachránce, Ladislav Krejčí mladší je spasil z penalty. Ani výhra Slavie na jihu Čech nebyla úplně hladká. České Budějovice dlouho držel brankář Dávid Šípoš. V závěru chytil i penaltu, o výsledku však už bylo rozhodnuto. Neúspěšný exekutor Mojmír Chytil měl tou dobou odpracováno, jako žolík z lavičky jeden gól připravil a druhý dal elegantní patičkou sám. Stejnou bilanci 1+1 měl také jeho spoluhráč Lukáš Provod.

PŘÍMÁK s fotbalovým trenérem Davidem HorejšemVideo: Sport.cz

Na startu sezony pokračuje nečekané trápení Plzně. Proti Hradci Králové sice konečně skórovala, v nastavení však o výhru stejně přišla. Adam Gabriel zatápěl favoritovi dlouhými auty, a nakonec připravil také vyrovnání, které rozesmutnělo exhradeckého trenéra Koubka na lavičce Viktorie.

Olomouc v cestě za vítězstvím nad Karvinou přibrzdila jen bouřka a průtrž mračen, roli střelce jinak naplnil Lukáš Juliš. Hodně divoký zápas se hrál v Mladé Boleslavi. Liberec tam vedl o dva góly, navíc měl výhodu přesilovky. Domácí však nesložili zbraně. Oživení přinesl střídající Tomáš Ladra, o vyrovnání se minutu před koncem postaral zkušený internacionál Marek Suchý. Slovanu zatím vychází angažování útočníka Luky Kulenoviče.

Sestava 2. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz:
Šípoš (České Budějovice, 1) - Didiba (Zlín, 1), Suchý (Mladá Boleslav, 1), Krejčí (Sparta, 1) - Ladra (Mladá Boleslav, 1), Gabriel (Hradec Králové, 1), Trubač (Teplice, 1), Provod (Slavia, 1) - Chytil (Slavia, 1), Juliš (Olomouc, 1), Kulenovič (Liberec, 1).
Číslo v závorce udává, kolikrát byl hráč v sestavě kola.
Kdo byl podle vás nejlepším hráčem 2. kola?
Dávid Šípoš (České Budějovice)
2,2 %
Joss Didiba (Zlín)
2,8 %
Marek Suchý (Mladá Boleslav)
0,9 %
Ladislav Krejčí ml. (Sparta)
13,3 %
Tomáš Ladra (Mladá Boleslav)
2,4 %
Adam Gabriel (Hradec Králové)
4,7 %
Daniel Trubač (Teplice)
18 %
Lukáš Provod (Slavia)
3,3 %
Mojmír Chytil (Slavia)
48,3 %
Lukáš Juliš (Olomouc)
2,5 %
Luka Kulenovič (Liberec)
1,6 %
Celkem hlasovalo 2109 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články