Hlavní obsah

SESTAVA KOLA: Votroci zopakovali senzaci, Spartu převezl odchovanec

Sázející trhali všechny tikety, nic nedopadlo tak, jak se čekalo. Úvod sezony měl úplně jiné hrdiny. Třeba votroky, kteří si v krátké době podruhé ve svém azylu vyšlápli na sešívané. Hned tři hráči Hradce Králové figurují v ideální sestavě 1. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz. Dva zástupce dodal Liberec, Olomouc a také Bohemians. Rozhodněte v přiložené anketě, kdo byl hráčem kola.

Foto: Sport.cz s použitím webových stránek klubů

Sestava 1. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz:

Článek

Slavii porazili ve svém azylu v nadstavbě, a tak se očekávalo, že tentokrát už si na ně dají sešívaní pozor. Kdepak, votroci si senzaci zopakovali. Útočník Daniel Vašulín vstřelil jediný gól zápasu, František Čech a Vojtěch Smrž přispěli v obraně k udržení čistého konta.

Nemenší šok způsobil Liberec na Letné domácí Spartě. Paradoxem je, že v obou gólech měl prsty sparťanský odchovanec Christián Frýdek. Skvělou práci odvedl také brankář Olivier Vliegen.

Mistrovská Plzeň získala v Teplicích aspoň bod. Hru Viktorie výrazně oživil střídající Jhon Mosquera. Mužem zápasu byl ovšem nevšední domácí debutant Jakub Urbanec. Kdyby proměnil i penaltu, završil by hattrick.

Olomouc se vytáhla na hřišti Baníku, prim hráli především obránce Juraj Chvátal a útočník Mojmír Chytil. Klokani si zase zařádili v Jablonci, kde jejich ofenzivu táhli Petr Hronek a David Puškáč.

Sestava 1. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz:
Vliegen (Liberec) - Chvátal (Olomouc), Čech (Hradec Králové), Smrž (Hradec Králové) - Hronek (Bohemians), Frýdek (Liberec), Mosquera (Plzeň), Urbanec (Teplice) - Vašulín (Hradec Králové), Puškáč (Bohemians), Chytil (Olomouc).
Kdo byl podle vás nejlepším hráčem 1. kola?
Olivier Vliegen (Liberec)
35,6 %
Juraj Chvátal (Olomouc)
1,7 %
František Čech (Hradec Králové)
2,1 %
Vojtěch Smrž (Hradec Králové)
1,8 %
Petr Hronek (Bohemians)
2,9 %
Christian Frýdek (Liberec)
6,5 %
Jhon Mosquera (Plzeň)
8,1 %
Jakub Urbanec (Teplice)
12,9 %
Daniel Vašulín (Hradec Králové)
12,5 %
David Puškáč (Bohemians)
5,2 %
Mojmír Chytil (Olomouc)
10,7 %
Celkem hlasovalo 1052 čtenářů.

Reklama

Související témata: