Hlavní obsah

SESTAVA PODZIMU: Sešívaní ztrácejí na Plzeň dva body, v jedenáctce jednoho muže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obhájce titulu si budoval v průběhu první poloviny soutěže solidní náskok, s blížící se zimou z něj však moc nezbylo. Přesně dva body, o které Viktoria před Slavií vede. Obdobné je také obsazení nejlepší jedenáctky. Čtyřlístek zástupců mistrovské Plzně figuruje v ideální sestavě podzimu 2022 fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz. Tři hráče dodala Slavia, dva Brno, po jednom Sparta a Bohemians. Nejvíce nominací do sestav kola si vysloužil plzeňský Tomáš Chorý (5). Rozhodněte v přiložené anketě, kdo byl hráčem podzimu.

Foto: Sport.cz s použitím webových stránek klubů

Sestava podzimu fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz:

Článek

Viktoria je ráda, že nabitý podzim s neúprosným kolotočem zápasů skončil. Mimořádnou formu si nadále drží brankář Jindřich Staněk, střelecky obhájce titulu táhl Tomáš Chorý. Další výraznou postavou byl křídelník Jhon Mosquera, jistotou v obraně zůstává kapitán Lukáš Hejda.

Slavii hlavně v úvodu sezony držel zkušený útočník Stanislav Tecl. V obraně svůj talent potvrzuje mladý David Jurásek, k dlouholetým oporám pak patří stále nebezpečný Peter Olayinka.

Kterého slavného útočníka mi připomíná Stanislav Tecl? Povídáme si v PřímákuVideo: Sport.cz

Třetí Sparta byla hodně závislá na centrech beka Caspera Höjera, s osmi asistencemi nejlepšího nahrávače ligy. Klokanům zase ve velkého střelce dozrál Roman Květ.

Dvě velké osobnosti nabídl lize nováček z Brna. Kapitán Jakub Řezníček je s jedenácti trefami v čele tabulky střelců, o pozornost větších klubů si říká mladý záložník Michal Ševčík.

Sestava podzimu fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz:
Staněk (Plzeň, 3) - D. Jurásek (Slavia, 3), Hejda (Plzeň, 3), Höjer (Sparta, 3) - Olayinka (Slavia, 3), Ševčík (Brno, 3), Květ (Bohemians, 4), Mosquera (Plzeň, 4) - Tecl (Slavia, 4), Chorý (Plzeň, 5), Řezníček (Brno, 3).
Kdo byl podle vás nejlepším hráčem podzimu?
Jindřich Staněk (Plzeň)
30,1 %
David Jurásek (Slavia)
3,5 %
Lukáš Hejda (Plzeň)
0,6 %
Casper Höjer (Sparta)
9,5 %
Peter Olayinka (Slavia)
35,8 %
Michal Ševčík (Brno)
1,9 %
Roman Květ (Bohemians)
4,9 %
Jhon Mosquera (Plzeň)
1,2 %
Stanislav Tecl (Slavia)
1,4 %
Tomáš Chorý (Plzeň)
1,3 %
Jakub Řezníček (Brno)
9,8 %
Celkem hlasovalo 2844 čtenářů.

Reklama

Související témata: