Hlavní obsah

SESTAVA SEZONY: Lídr symbolem mistrovského titulu, sešívaní ztrácejí legendu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeňský obhájce vypadl ze hry nečekaně brzy. Mistrovský duel byl pak už jen záležitostí nesmiřitelných pražských rivalů. Sparta měla tentokrát nad Slavií navrch a po devíti letech se dočkala. Pořadí v tabulce odpovídá také složení ideální sestavy sezony fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz. Sparta má v jedenáctce pět zástupců, Slavia tři, Plzeň dva. Jednoho paradoxně dodalo sestupující Brno... Rozhodněte v přiložené anketě, kdo byl vaším hráčem sezony.

Foto: Sport.cz s použitím stránek klubů

Sestava sezony 2022/23 fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz:

Článek

Král anket, ale hlavně lídr vítězného týmu. Defenzivní univerzál Ladislav Krejčí mladší je symbolem mistrovské sezony Sparty, v dresu 37 ji dovedl ke 37. titulu. Vévodí i redakčnímu hodnocení, v sestavě kola se objevil sedmkrát.

Sám by všechno nezvládl, tahounů měli Letenští v klíčových chvílích mnohem víc. V ofenzívě třeba Lukáše Haraslína, který úřadoval na křídle. A samozřejmě Jana Kuchtu, jehož senzační angažování z Ruska se nadmíru vyplatilo.

Škoda, že mi šplíchali šampaňským do ksichtu, nic jsem neviděl, popisuje oslavy s pohárem Ladislav KrejčíVideo: Sport.cz

Když je řeč o symbolech, stoper Asger Sörensen je představitelem výrazné dánské stopy ve Spartě, byl vyhlášen nejlepším cizincem i obráncem soutěže. Pro chemii týmu je třeba mít i dříče, jakým je třeba fyzicky nadupaný bojovník Lukáš Sadílek.

Václav Jurečka ve fantastické formě, příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Sešívaní se opět mohli spolehnout na kapitána Tomáše Holeše, který nastoupil všude tam, kde bylo třeba, a byl oporou. V nadstavbě exceloval Václav Jurečka, s celkovým počtem dvaceti gólů si rázně zabral korunu pro krále střelců. Slavia se pak těžko loučí s Peterem Olayinkou, který se jako její nejlepší střelec v evropských pohárech zařadil mezi klubové legendy.

Viktoria měla parádní podzim s postupem do Ligy mistrů, na jaře se jí však obhajoba vymkla z rukou. Jindřich Staněk se nicméně v sestavách kola objevil z brankářů znovu nejčastěji. Spolehnutí tradičně bylo také na kapitána Lukáše Hejdu.

Odejde kanonýr Řezníček z Brna, příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Jednoznačně nejsmutnějším premiantem je Jakub Řezníček. Většinu sezony vedl brněnský kapitán tabulku střelců, ve finiši však o gól přišel nejen o korunu, ale hlavně se Zbrojovkou po roce spadl zase zpátky do druhé ligy.

Sestava sezony 2022/23 fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz:
Staněk (Plzeň, 5) - Holeš (Slavia, 6), Hejda (Plzeň, 6), Sörensen (Sparta, 5) - Olayinka (Slavia, 6), Sadílek (Sparta, 5), Krejčí (Sparta, 7), Haraslín (Sparta, 6) - Jurečka (Slavia, 6), Řezníček (Brno, 5), Kuchta (Sparta, 6).
Kdo byl podle vás nejlepším hráčem sezony 2022/23?
Jindřich Staněk (Plzeň)
2,5 %
Tomáš Holeš (Slavia)
1,9 %
Lukáš Hejda (Plzeň)
1,2 %
Asger Sörensen (Sparta)
1,4 %
Peter Olayinka (Slavia)
0,9 %
Lukáš Sadílek (Sparta)
0,5 %
Ladislav Krejčí mladší (Sparta)
43,1 %
Lukáš Haraslín (Sparta)
0,6 %
Václav Jurečka (Slavia)
44 %
Jakub Řezníček (Brno)
3 %
Jan Kuchta (Sparta)
0,9 %
Celkem hlasovalo 3405 čtenářů.

Reklama

Související témata: