Hlavní obsah

Sestava sezóny: Sešívaní vládnou na všech frontách, Zmrhal premiantem

Praha

Nastal čas červenobílé sklizně. Sešívaní v první řadě po osmi letech vrátili mistrovský titul do Edenu. Ve všech individuálních anketách a statistikách pak fotbalisté pražské Slavie také vládnou. Ideální sestava sezóny 2016/17 fotbalové ligy podle Sport.cz pak není výjimkou. Sešívaní do ní dodali hned pět hráčů a mladý reprezentant Jaromír Zmrhal se pak s osmi nominacemi stal nejlépe hodnoceným jednotlivcem.

Foto: Sport.cz s použitím webových stránek klubů

Sestava sezóny 2016/17 fotbalové ePojisteni.cz ligy podle Sport.cz:

Článek

Uragán přišel z Edenu a byť se o titul hrálo až do posledního kola, nikdo mu nakonec neodolal.

Kvalitní gólman musí být pro každý tým základem a Jiří Pavlenka se jím stal. Když se posuneme do zálohy šampiónů, taktovky se chopil Josef Hušbauer, která tak má titul se Spartou i se Slavií. Vynikající sezónu ozdobenou úspěšným debutem v národním týmu prožil Jaromír Zmrhal, s osmi nominacemi vůbec nejlepší hráč ročníku v redakčním hodnocení.

Ani se střílením gólů neměli noví šampióni problém. Milan Škoda se dopracoval k půlené koruně krále střelců. A Muris Mešanovič ho většinou v roli zázračného žolíka náramně doplnil.

Jinde už tak nadšení nejsou. Plzeň titul neobhájila, nicméně její kapitán Roman Hubník si připsal další parádní sezónu. Až za Viktorií skončila s odstupem Sparta. V obraně se mohla opřít o Vjačeslava Karavajeva, který byl po čase na Letné zase přestupovou trefou. Stálicí nadále zůstává David Lafata, již šestinásobný kanonýr sezóny - i když letos se poprvé o korunu dělí se Škodou.

De facto šestým sešívaným v ideální jedenáctce je stoper Jakub Jugas. Zlín dovedl k historickému vítězství v domácím poháru a postupu do Evropské ligy, nyní už ovšem patří Slavii. V Mladé Boleslavi zase do reprezentační formy rozkvetl odložený sparťan Tomáš Přikryl. Hráčem jara pak byl teplický záložník Martin Fillo, který málem dotáhl Severočechy až do pohárů.

Sestava sezóny 2016/17 fotbalové ligy podle Sport.cz:
Pavlenka (4, Slavia) - Karavajev (5, Sparta), Jugas (5, Zlín), Hubník (5, Plzeň) - Přikryl (5, Mladá Boleslav), Fillo (5, Teplice), Hušbauer (5, Slavia), Zmrhal (8, Slavia) - Mešanovič (5, Slavia), Lafata (5, Sparta), Škoda (5, Slavia).

Reklama

Související témata: