Hlavní obsah

Ševci hlásí první zimní posilu. Fotbalistům Zlína bude na jaře pomáhat k záchraně stoper Jeřábek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalisté Zlína získali první zimní posilu. Dres Ševců bude na jaře oblékat devětadvacetiletý stoper Michal Jeřábek, který na podzim působil ve slovenských Michalovcích. Odchovanec pražské Dukly nastupoval v minulosti v české nejvyšší soutěži i za Teplice a Jablonec. Celkem v ní odehrál 141 duelů, v nichž vstřelil šest gólů. Má za sebou také půlroční angažmá v kazašském Aktobe.

Foto: FC Trinity Zlín

Michal Jeřábek navlékl v přípravném utkání s Olomoucí kapitánskou pásku.

Článek

„Věříme, že Michal u nás naváže na velmi dobré výkony ze slovenské ligy a pomůže nám na jaře zpevnit naše obranné řady," uvedl na adresu urostlého obránce zlínský generální manažer Zdeněk Grygera.

Jeřábek se se Zlínem připravoval od středy a v sobotu nastoupil i do přípravného zápasu s Olomoucí (2:2). „Jsem moc rád, že jsem zpátky v Česku. V Michalovcích jsem byl dopředu dohodnutý jen na půl roku. Je to přece jen dost daleko. Chtěl jsem mít brzy jistotu, a Zlín byl v jednáních nejrychlejší. Je pro mě ctí, že budu působit pod trenérem Vrbou," tvrdí Jeřábek.

Uvědomuje si, že Ševce čeká na jaře tuhý boj o udržení mezi elitou. Na předposlední barážové příčce mají jen dvoubodový náskok na poslední Pardubice. „Udělám maximum, abych pomohl týmu k záchraně. Bude to těžké, avšak věřím, že to zvládneme. Pamatuji si, že Zlín míval výtečný podzim a na jaře pak obvykle trochu uvadal. Tentokrát tomu musí být naopak," předsevzal si Jeřábek, který se zatím s koučem pobavil o své roli v novém mužstvu jen okrajově. „Mnohem víc prostoru k tomu bude příští týden na soustředění na Maltě," očekává.

Na zlínské Letné našel v kabině i několik známých tváří. „Dobře se znám kupříkladu s Hrubým, Fillem či Hlinkou," prozradil. Nevadí mu letošní mimořádně krátká zimní příprava. „Liga začne už za tři týdny a já se na ni těším," svěřil se Jeřábek.

Reklama

Související témata: