Hlavní obsah

Teplice - Příbram 2:2Severočeši stáhli dvoubrankové manko a remizovali

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Voltr 0 : 1
60. Soldát 0 : 2
68. Mareček 1 : 2
89. Mareš 2 : 2
Záznam online reportáže

Díky jubilejní 50. ligové brance Jakuba Mareše zachránili fotbalisté Teplic v závěrečném 34. kole první ligy remízu s Příbramí 2:2. Severočeši prohrávali po trefách Radka Voltra a Karla Soldáta už o dva góly, v závěrečných 22 minutách však stihli díky Lukáši Marečkovi a Marešovi srovnat. "Skláři" tak bodovali ve druhém ze tří posledních zápasů a končí sezonu na 15. místě. Příbram, která měla již před zápasem jistý sestup, zůstala sedmnáctá.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Radost Příbrami z gólu.

Článek

Severočeši se chtěli co nejlépe rozloučit jak se sezonou, tak s loučící se klubovou legendou Ljevakovičem, který nastoupil ke 304. a zároveň poslednímu zápasu v aktivní kariéře. Do utkání však vstoupili velmi špatně. Už ve třetí minutě nezkrotil po rohovém kopu brankář Grigar vysoký nákop, vyrazil míč jen před sebe a pohotově dorážející Voltr poslal hosty do vedení. Šlo o pátou branku příbramského útočníka v této ligové sezoně.

Teplice sice následně převzaly iniciativu, jenže proti pozorné soupeřově obraně se nedokázaly příliš prosadit. Fortelný při dvou střeleckých pokusech pokaždé minul a po půlhodině hry neuspěl ani hlavičkující Mazuch.

Na začátku druhé půle se mohl po přímém kopu prosadit Moulis, ale ani on Kočího branku netrefil. Vzruch na tribuny tak přineslo krátce před hodinou hry až střídání loučícího se Ljevakoviče, jehož vedle fanoušků vytleskali i hráči obou týmů. O chvíli později však Teplice inkasovaly podruhé. Na Pilíkův rohový kop si naskočil Soldát a prudkou hlavičkou dostal míč za Grigarova záda.

Domácí trenér Kučera se následně snažil hru oživit dvojnásobným střídáním a v 68. minutě jeho tým přece jen snížil. Na Moulisův centr si naběhl Mareček a pohotovým zakončením vrátil Teplice do hry. Ty v závěru ještě zvýšily tlak a v dramatickém závěru se jim nakonec podařilo i vyrovnat.

Minutu před koncem řádné hrací doby přetavil další Moulisův centr v gól střídající Mareš. Kapitán Teplic tak na rozloučenou s touto sezonou vstřelil jubilejní 50. ligovou branku.

34. kolo první fotbalové ligy:
FK Teplice - 1. FK Příbram 2:2 (0:1)
Branky: 68. Mareček, 89. Mareš - 3. Voltr, 60. Soldát. Rozhodčí: Proske - Kotík, Dresler. ŽK: Ljevakovič, Vondrášek - Voltr, Laňka. DIváci: 1005 (omezený počet).
Teplice: Grigar - Vondrášek (77. Vukadinovič), Knapík, Mazuch, Hyčka (63. Droehnle) - Jukl, Ljevakovič (57. Mareš), Fortelný (77. Trubač), Mareček, Moulis - Macej (63. Kodad). Trenér: R. Kučera.
Příbram: Kočí - Mezera, S. Kingue, Soldát, Vilotič - Laňka, Pilík, Zorvan (55. Rezek), Januška (86. Kvída), Vávra - Voltr. Trenér: Valachovič.

Reklama

Související témata: