Hlavní obsah

Sigma do Turecka odletí i s útočníkem Chytilem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S třiadvaceti hráči a třemi gólmany odletí ve středu na herní soustředění do Turecka fotbalisté olomoucké Sigmy. Nechybí mezi nimi klíčový útočník Mojmír Chytil, o kterého eminentně stála pražská Slavia. Kluby se ale zatím na přestupu nedohodly.

Foto: Petr Marek (Právo)

Fotbalisté Olomouce během přípravy na jarní část Fortuna ligy.

Článek

„Je to byznys. Slavia ho chtěla. Dostali jsme i slušnou nabídku. Nedomluvili jsme se však na hráčské kompenzaci a ani se nám náhradu nepodařilo získat odjinud. Navíc jsme loni velice dobře zhodnotili Kryštofa Daňka a Václava Jemelku, kteří odešli do Sparty, respektive Plzně. Nejsme proto v situaci, kdybychom museli za každou cenu prodávat," řekl Právu asistent olomouckého trenéra Jiří Saňák.

Pochvaloval si v té souvislosti, že klubové vedení upřednostnilo sportovní hledisko. „Musíme myslet i na fanoušky. Kdyby Mojmír odešel bez náhrady, dali bychom jim signál, že sportovní ambice valné nemáme. Jsem proto rád, že to vedení takto vzalo. Čtvrtá příčka, na které jsme, je velká výzva a my se musíme a chceme o ni porvat," zdůraznil.

Do Turecka Sigma vyrazí i s posilami Janem Fortelným (Sparta) a Jakubem Přichystalem (Brno). Naopak necestují gólman Matúš Macík, obránce Juraj Chvátal, záložník Martin Košťál a mladíci Jáchym Šíp a Filip Slavíček. „Macík je po zranění ještě v rekondičním módu. Chvátalovi už sice sundali ortézu z ramene, ale potřebuje terapie, které bychom mu na soustředění nebyli schopni zajistit. Košťál se do kádru neprosadil a se svým manažerem řeší budoucí angažmá. Zatím bude trénovat s béčkem, stejně jako Šíp se Slavíčkem. Ti totiž potřebují herní vytížení a to by nedostali, zatímco za béčko odehrají tři duely," podotkl Saňák.

V Turecku se Hanáci postupně utkají s rumunským Rapidem Bukurešť, polskou Cracovií Krakov a maďarskou Kisvárdou. „Budeme tam ladit formu. V prvním a třetím duelu zřejmě nastoupíme v sestavě, která se bude blížit té ligové. Určitě si vyzkoušíme různé varianty defenzívy. V úvodu jara nám ještě bude chybět pravý obránce Chvátal. Posilu na tento post jsme nesehnali. Nastoupit tam může například Hadaš, ale můžeme to řešit i složením se třemi stopery. Zaměříme se na to, i proto, abychom pro soupeře byli méně čitelní," prozradil Saňák.

Reklama