Hlavní obsah

Sigma remizovala v Tipsport lize se Zlatými Moravci

Fotbalisté Olomouce v úvodním zápase přípravného turnaje Tipsport ligy remizovali se Zlatými Moravci 2:2. Čtvrtý tým české ligy v Lanžhotě v prvním utkání skupiny D dvakrát vedl, ale desátý celek slovenské nejvyšší soutěže dokázal pokaždé odpovědět. Olomoucký trenér Václav Jílek dal s výjimkou obrany šanci hráčům širšího kádru.

Foto: sigmafotbal.cz

Olomoucký Pavel Zifčák v akci. Archivní foto

Článek

Tipsport liga se tentokrát nehraje v obvyklém lednovém termínu, ale už na přelomu listopadu a prosince. Tradiční zimní turnaj vyplní devítce z 16 účastníků české ligy část dlouhé pauzy poté, co podzimní část nejvyšší soutěž kvůli nadcházejícímu mistrovství světa v Kataru skončila už o minulém víkendu.

Celkem 20 mužstev Tipsport ligy je rozděleno do pěti čtyřčlenných skupin, v pořadí 26. ročník vyvrcholí 10. prosince. Pokud to počasí umožní, bude se hrát většina zápasů na přírodní a ne umělé trávě, jak bývá v zimě zvykem.

Přípravný fotbalový turnaj Tipsport liga:
Skupina D (Lanžhot):
Sigma Olomouc - Zlaté Moravce 2:2 (1:1)
Branky: 8. Zifčák z pen., 77. Grečmal - 20. Pinte, 80. Vikri.
Sestava Olomouce: Stoppen (72. Koutný) - Poulolo, Pokorný, Vraštil - Hadaš (60. Grečmal), Sedlák, Grygar (75. Studený), Sláma - Uriča (46. Vaněček) - Matoušek (60. Fabiánek), Zifčák. Trenér: Jílek.

Reklama

Související témata: