Hlavní obsah

Pardubice - Olomouc 0:2Sigma veze tři body, Pardubice zůstávají na dně tabulky

MinutaMin. Tým Hráč Akce
45. Pokorný 0 : 1
76. Růsek 0 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Olomouce zvítězili v sedmém kole první ligy na hřišti Pardubic v jejich pražském azylu v Ďolíčku 2:0. Sigma v nejvyšší soutěži naplno bodovala po pěti zápasech a v tabulce se posunula na 12. místo. Naopak Východočeši prohráli i druhý duel pod dočasným trenérem Pavlem Němečkem a po čtvrté ligové porážce za sebou zůstali poslední.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Zleva Dominik Mareš z Pardubic a Jiří Spáčil z Olomouce.

Článek

Pardubice hrály od 39. minuty bez vyloučeného Bernarda Rosy. Hanáci šli do vedení v nastavení prvního poločasu po brance Jakuba Pokorného, pojistku přidal v 76. minutě Antonín Růsek. Už v šesté minutě zahrozila Olomouc, po centru Zmrzlého hlavičkoval Chytil, gólman Markovič však skákavý míč vyrazil. Také Pardubice o sobě daly vědět, ale Červenka před brankou nedosáhl na Marešovu přihrávku.

Další šance v úvodním dějství si vytvořili jen hosté. Stoper Pokorný střílel po rohu, avšak domácí obránce Rosa u tyče balon vykopl. Poté si Markovič poradil s Chvátalovou střelou a Chytil hlavičkoval do tyče. V 37. minutě Rosa zezadu fauloval Vodháněla a uviděl žlutou kartu. Po zásahu videorozhodčího a zhlédnutí opakovaných záběrů ale sudí Hocek změnil svůj původní verdikt a jednadvacetiletého Brazilce k údivu pardubických hráčů i trenéra Němečka vyloučil.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Zleva Jan Vodháněl z Olomouce a Dominik Janošek z Pardubic.

Sigma využila přesilovku ve druhé minutě nastavení úvodního dějství. Růskovu hlavičku Markovič vytáhl pouze k dorážejícímu Pokornému, který se nemýlil. Pětadvacetiletý stoper, který přišel do Olomouce nedávno z Ostravy, zaznamenal první gól v ligové sezoně.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Brankář Jakub Markovič z Pardubic.

Po přestávce Růsek hlavičkoval do břevna a Chytil do Markovičovy náruče. Domácí brankář následně vytáhl ránu střídajícího Matouška na tyč a Růsek z dorážky přestřelil. Ani další Růskův pokus hlavou nevyšel a Markovič vytěsnil na roh Navrátilovu střelu.

Uklidňující gól pro Hanáky přidal až v 76. minutě Růsek, jenž z vápna prostřelil Markoviče. Skóroval poprvé v ligovém ročníku. Výsledek mohl zkorigovat střídající Lima, který ale dělovkou zpoza šestnáctky přestřelil.

Olomouc porazila v lize Pardubice potřetí za sebou a v Ďolíčku jim nepodlehla ani v jednom ze tří utkání. Východočeši mají se čtyřmi góly nejhorší útok ligy a s 19 inkasovanými brankami také nejslabší obranu.

7. kolo první fotbalové ligy (hráno v Praze v Ďolíčku):
FK Pardubice - Sigma Olomouc 0:2 (0:1)
Branky: 45.+2 Pokorný, 76. Růsek. Rozhodčí: Hocek - Machač, Kotalík - Szikszay (video). ŽK: Svoboda - Poulolo, Chytil, Pokorný. ČK: 39. Rosa (Pardubice). Diváci: 636.
Pardubice: Markovič - Rosa, Vlček, Hranáč, Svoboda - Tischler - Sychra (60. Lima), Janošek (89. Akosah-Bempah), Hlavatý, Mareš (46. Kostka) - Červenka (71. Černý). Trenér: Němeček.
Olomouc: Trefil - Chvátal, Pokorný, Poulolo (46. Beneš), Zmrzlý - Spáčil (63. Ventúra), Breite (89. Greššák) - Navrátil (85. Sláma), Růsek, Vodháněl (46. Matoušek) - Chytil. Trenér: Jílek.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články