Hlavní obsah

Sivok je zpátky! Priske už má ve Spartě svůj tým. Vrbův kolega zůstává, Angličan přes kondici končí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Nový realizační tým na Letné je kompletní. Hlavní kouč fotbalové Sparty Brian Priske bude mít v trenérském štábu k dispozici asistenty Thomase Nörgaarda a Luboše Loučku. U brankářů zůstává Martin Ticháček, dlouholetý spolupracovník Pavla Vrby. Skončil naopak vedoucí fyzické přípravy Ben Ashworth. O kondici mužstva se teď bude v první řadě starat vyhlášený dánský expert Christian Clarup. Velký návrat pak hlásí Tomáš Sivok. Stává se sportovním manažerem A-týmu, což je nová pozice ve sportovním úseku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nový trenér Sparty Praha Brian Priske z Dánska na letenské tribuně.

Článek

Jako prvního představili nového trenéra z Dánska. Na něm pak bylo, aby ve spolupráci se sportovním ředitelem Tomášem Rosickým sestavil svůj realizační tým.

"Normální je, že když do klubu přichází nový kouč, tak se realizační tým mění. Důležité je brát klub jako jednotku, kde všichni úzce spolupracují. Měl by to být mix, bavíme se o tom, koho znám já a koho Tomáš. Domácí experti znají zdejší prostředí. Někoho si přivedu já, další zůstanou z těch, kdo už tady působili," avizoval při svém nástupu Brian Priske.

Přesně tak se i stalo. Na prvním tréninku letní přípravy ve středu povede na Strahově první mužstvo Sparty nový realizační tým. Je složený částečně z nových tváří a částečně pak z trenérů, fyzioterapeutů a masérů, kteří už součástí sparťanského štábu byli v poslední době.

"Hlavní trenér Brian Priske bude mít v trenérském štábu k dispozici asistenty Thomase Nörgaarda a Luboše Loučku. Nörgaard přichází z dánského B. 93, kde působil jako hlavní trenér, předtím pracoval například i v jiném dánském klubu Lyngby. Luboš Loučka byl po ukončení aktivní hráčské kariéry koučem v akademii na Strahově a v posledních letech u A-týmu," představuje Sparta na svém klubovém webu.

Fanoušci zřejmě nejvíc uvítají sportovního manažera A-týmu. Takový je název nové pozice, která vzniká ve sportovním úseku. Funkci bude zastávat Tomáš Sivok, bývalý kapitán Sparty a reprezentant s bohatými zkušenostmi ze zahraničních angažmá.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Rosický (vpravo), Tomáš Sivok a Petr Čech během tréninku české fotbalové reprezentace před rakouským kempem dne 23. května 2016 na stadionu Evžena Rošického v Praze.

„Vytváříme teď pro Briana tým, který ho bude v jeho práci absolutně podporovat a vytvářet mu silné zázemí a optimální pracovní prostředí, v čemž by měl hrát Tomáš velkou roli. Máme široký realizační tým a je potřeba každodenní kontakt se všemi jeho složkami a neustálá komunikace o aktuálních provozních a sportovních tématech, kterých je každý den spousta," říká sportovní ředitel Tomáš Rosický.

„S Tomášem Sivokem jsem se už nějakou dobu bavil o možnostech spolupráce. Teď přišel správný čas jeho příchod realizovat. Má spoustu zkušeností z ciziny, zná pracovní metody zahraničních trenérů, je jazykově vybavený a má sparťanské srdce," libuje si Rosický.

Trenérem brankářů se stává Daniel Zítka. Jde o velký návrat, bývalý gólman se zkušenostmi z Anderlechtu už v minulosti u A-mužstva v této roli působil, stejně jako jeho nový spolupracovník Martin Ticháček. Pracoval s brankáři v době působení Pavla Vrby, s nímž spolupracoval dlouhodobě.

Kondiční přípravu týmu budou zajišťovat Christian Clarup, vyhlášený dánský specialista, který dlouhodobě působil v roli šéfa kondiční přípravy v FC Midtjylland, a také dlouholetý kouč Sparty Tomáš Malý. Analytický tým budou tvořit Stephen Foyston, spolupracující naposledy s Brianem Priskem v Antverpách, a stávající videotechnik Ondřej Janda.

Vedoucím týmu zůstává Miroslav Baranek, v práci budou pokračovat také fyzioterapeuti a maséři, stejně tak lékaři a kustodi.

Foto: sparta.cz

Ben Ashworth, vedoucí fyzické přípravy fotbalistů Sparty, na Letné končí.

Pokud jde o odchody, součástí realizačního týmu už nebude vedoucí fyzické přípravy Ben Ashworth. Rosický si ho přivedl z Arsenalu, kde pečoval o hvězdy ještě v době, kdy Kanonýry vedl Arséne Wenger.

Pokračovat u áčka nebude ani Joshua Schirmer. V realizačním týmu končí trenér brankářů Michal Špit, dále pak také kondiční trenéři Pavel Rada a Václav Polák.

Realizační tým fotbalové Sparty
Brian Priskehlavní trenér
Thomas Nörgaardasistent trenéra
Luboš Loučkaasistent trenéra
Daniel Zítkatrenér brankářů
Martin Ticháčektrenér brankářů
Christian Clarupvedoucí fyzické přípravy
Tomáš Malýkondiční trenér
Miroslav Baranekvedoucí týmu
Ondřej Jandavideotechnik
Stephen Foystonvideotechnik
Jan Čápekfyzioterapeut
Jitka Kamarýtováfyzioterapeutka
Adam Kuttenbergfyzioterapeut
Tomáš Havránekmasér
Kamil Maixnermasér
Tomáš Majerkustod
Miroslav Kaftankustod
Marian Jelínekmentální trenér
Michal Tučeklékař
Ladislav Šindelářlékař
Milan Čermáklékař
Petr Fojtíklékař
Antonín Chocholalékař

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice