Hlavní obsah

Skalák: Že trenér Teplic zpochybnil penaltu? Mazuch mě přejel, mám krvavý šrám!

Praha

Teplický trenér Radim Kučera nad penaltovým faulem kroutil po utkání hlavou. Bylo z něj jasně cítit, že se mu verdikt sudího Klímy vůbec nepozdával. Záložník Mladé Boleslavi Jiří Skalák kouči vzkázal, že má na noze krvavý šrám. „Nechápu, co po zápase pan Kučera řekl. Penalta byla jasná," řekl Skalák, který z ní vrátil Středočechům vedení. Ti nakonec vyhráli 3:1.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Utkání 4. kola první fotbalové ligy: FK Mladá Boleslav - Slavia Praha, 14. srpna 2021 v Mladé Boleslavi. Zleva Jiří Skalák z Boleslavi a Ibrahim Traoré ze Slavie.

Článek

Kučera měl vůbec na rozhodčího Klímu pifku. Nelíbilo se mu, že faul loktem domácího Škody, který roztrhl ret Mazuchovi (pozn. - lékař mu o přestávce postižené místo zašil čtyřmi stehy), neocenil ani žlutou kartu. A nepozdával se mu ani pokutový kop, který Klíma odpískal po střetu Mazucha se Skalákem.

„Srovnali jsme na jedna jedna, byli jsme na koni. Pak přišla penalta. Nevím, díval jsem se na tu situaci, neviděl jsem tam až tak drsný zákrok, až takový faul. Ani nevím, jestli to vyhodnocoval VAR," zlobil se Kučera.

Co přesně se odehrálo? Skalák se dostal s míčem do šestnáctky, když viděl, že jej křižuje Mazuch, balon zasekl. Teplický stoper ve skluzu projel, zavadil mu však o nohu. Klíma neváhal, ukázal na penaltový puntík.

„Kdyby tohle nebyla penalta, nevím, co už je víc. Mazuch mě přejel, mám krvavý šrám. Nevím tedy, co na tiskovce pan Kučera říkal," uvedl Skalák, který penaltu s přehledem proměnil. Porušil tak nepsané pravidlo, že faulovaný penaltu nekope. „Nepřemýšlel jsem nad tím, že byl faul na mě. Penalty jsem kopal v přípravě, všechny jsem zatím proměnil. Musím to zaklepat na zuby," culil se Skalák.

Favorit však nezačal zápas dobře, na trávníku vládly Teplice. Přesto se Boleslav gólem Fily dostala do vedení. „Soupeř měl na začátku šance, měli jsme štěstí. Po přestávce bylo už utkání v naší režii. Jen škoda, že jsme nedali třetí gól dřív, mohlo to být klidnější," podotkl Skalák.

Dost možná za zlepšenou hrou ve druhém poločase stál důrazný proslov trenéra Karla Jarolíma o přestávce v kabině. „Teplice nás zaskočily aktivní hrou, na mé gusto tam bylo poměrně dost nepřesností. Vázla nám kombinace. O půli jsem musel hráčům domluvit. Se druhým poločasem jsem byl už spokojený," doplnil Jarolím.

Vítězství jeho mužstva pečetil v nastaveném čase 18letý záložník Vojtěch Stránský premiérovou trefou v české lize. Ránou zpoza šestnáctky se prosadil v době, kdy už hosté hráli bez vyloučeného Chlumeckého. „Pracuje velmi dobře v tréninku, je radost mu dát šanci, zasloužil si ji. Mám radost za něj, že dal gól," uvedl Jarolím.

Reklama

Související témata: