Hlavní obsah

Skvělá zpráva! Osmnáctiletý reprezentant a hráč Baníku se po léčbě rakoviny vrací k tréninku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vedení fotbalového Baníku Ostrava oznámilo v úterý skrze své webové stránky skvělou novinku. Osmnáctiletý český reprezentant a hráč ostravského klubu Matěj Šín, kterému byla v červnu diagnostikována rakovina, se pomalu vrací k tréninku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Matěj Šín z Baníku Ostrava během přípravného utkání se Slavií.

Článek

V červnu letošního roku ostravský Baník oznámil zdrcující informaci. Jeho teprve osmnáctiletý hráč Matěj Šín onemocněl rakovinou a jeho slibně rozjetá kariéra tak musela být přerušena. Talentovaný mladík začal okamžitě s léčbou. „Pro klub je teď absolutní prioritou Matějovo zdraví a jsme připraveni mu poskytnout maximální možnou součinnost a podporu v další léčbě," řekl tehdejší sportovní ředitel klubu Alois Grussmann.

Teď však po necelých čtyřech měsících přišla mnohem radostnější zpráva. Šín, který už jako sedmnáctiletý odehrál první minuty v nejvyšší české fotbalové lize, se vrátil k tréninku. „Matěj začal s tréninkem, absolvoval první zátěžové testy. Opatrnost je samozřejmě nadále naprosto nezbytná a Matěj stále zůstává pod lékařským dozorem, nicméně je to signál, že vše zatím jde, jak má, a Matěj je a bude v pořádku," řekl současný šéf Baníku Luděk Mikloško klubovému webu.

Odchovanec Polanky zasáhl jako náhradník do pěti zápasů ve Fortuna lize, ve kterých nasbíral celkem 97 minut. Nyní mu svitla naděje, že přidá další. „Pro mě je to obrovské povzbuzení a motivace. Konečně můžu zase trénovat, i když zatím individuálně, a soustředit své myšlenky na fotbal," řekl Šín s tím, že cítil obrovskou podporu od nejbližších, přátel, klubu, hráčů i fanoušků, a moc si jí váží.

„Dodávala mi sílu a chuť uzdravit se a zase se do toho všeho pustit," uvedl. „Věřím, že to všechno půjde a že se přiblíží ten den, kdy zase budu moct nazout kopačky a obléknout dres Baníku," dodal Šín na závěr pro klubový web.

Reklama